Business & Finance Παρασκευή 21/05/2021, 12:49
BUSINESS & FINANCE

Alpha Bank: Εξετάζει AMK 800 εκατ. ευρώ

Στόχος η χρηματοδότηση του 3ετούς στρατηγικού σχεδίου

Alpha Bank: Εξετάζει AMK 800 εκατ. ευρώ

Το ενδεχόμενο Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 800 εκατ. ευρώ, εξετάζει η Alpha Bank, όπως επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της τράπεζας. Ήδη, μάλιστα, έχει δοθεί εντολή στις JP Morgan και Goldman Sachs να διερευνήσουν το ενδεχόμενο άντλησης των πρόσθετων κεφαλαίων από τις αγορές.

Η νέα ΑΜΚ, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της αναθεώρησης του 3ετούς στρατηγικού σχεδίου της τράπεζας, με στόχο την χρηματοδότησή του. Σύμφωνα με τη διοίκηση, η άντληση των κεφαλαίων επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις τρέχουσες ευνοϊκές συνθήκες, καθώς και την ισχυρή οικονομική θέση της τράπεζας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ΑΜΚ αναμένεται να γίνουν γνωστές στις 27 Μαΐου του 2021, όταν η διοίκηση παρουσιάσει στους επενδυτές τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου.

Η εν λόγω εξέλιξη, πάντως, έχει επιφέρει σημαντικές αναταράξεις στη μετοχή της Alpha Bank, η οποία στη 1.00 το μεσημέρι υποχωρούσε κατά 26,7% και το 0,908 ευρώ, με τον τραπεζικό κλάδο στο σύνολό του να διολισθαίνει κατά 11,3% και τις 503 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη ΑΜΚ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε διάστημα λίγων μηνών, καθώς τον Απρίλιο είχε προηγηθεί η επιτυχής άντληση 1,38 δισ. ευρώ από την Πειραιώς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εισηγμένης:

Σε απάντηση δημοσιευμάτων στον τύπο, η «Alpha Services and Holdings S.A.», 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank A.E. (“Alpha Bank”), ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της αναθεώρησης του τριετούς στρατηγικού της σχεδίου, έχει προσλάβει την JP Morgan και την Goldman Sachs Bank Europe SE, προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο άντλησης κεφαλαίων ύψους Ευρώ 0,8 δισ. περίπου, για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου.

Η προτεινόμενη άντληση κεφαλαίων επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις τρέχουσες ευνοϊκές συνθήκες στις χρηματαγορές, καθώς και την ισχυρή οικονομική θέση της Alpha Bank, προασπίζοντας ταυτοχρόνως την αξία της επένδυσης των υφισταμένων μετόχων.

Η Alpha Bank θεωρεί εξαιρετικά θετικές τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας, και αναλαμβάνει να συμβάλλει υποστηρικτικά στις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης να ενισχύσει την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα.

H Alpha Services and Holdings S.A, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα προβεί εγκαίρως σε περαιτέρω ενημέρωση του επενδυτικού κοινού επί του θέματος αυτού.

moneyreview.gr

Θέλετε να μαθαίνετε άμεσα και έγκυρα όλα τα τελευταία νέα για την οικονομία και τις επιχειρήσεις; Εγγραφείτε στο newsletter του moneyreview

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News