Business & Finance Δευτέρα 10/05/2021, 13:37
BUSINESS & FINANCE

Πρόγραμμα επανεκκίνησης και για το λιανεμπόριο ζητεί η ΕΣΕΕ

Πρόγραμμα επανεκκίνησης και για το λιανεμπόριο ζητεί η ΕΣΕΕ

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο στήριξης κάποιων κλάδων του λιανικού εμπορίου που δέχθηκαν μεγαλύτερη ζημία λόγω εποχικότητας έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

«Η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου χρειάζεται ενέσεις ρευστότητας. Ήρθαμε σήμερα στον υπουργό, κ. Γεωργιάδη και στον υφυπουργό, κ. Τσακίρη για να ζητήσουμε τη βοήθειά τους ούτως ώστε να υπάρξει άμεσα και για το λιανεμπόριο, που είναι ο μεγάλος αδικημένος των μέτρων στήριξης, ένα Πρόγραμμα Επανεκκίνησης ανάλογο με αυτό που έχει ανακοινωθεί για άλλους πληττόμενους επαγγελματικούς κλάδους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως «η κυβέρνηση εξετάζει το πώς θα μπορούσε να στηρίξει τους κλάδους της οικονομίας που έχουν δεχθεί τη μεγαλύτερη ζημιά λόγω της πανδημίας» και πρόσθεσε πως «το αίτημα που μας ετέθη, θα το εξετάσουμε για να δούμε αν οι διαθέσιμοι πόροι επαρκούν για ένα τέτοιο εγχείρημα». 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News