Business & Finance Παρασκευή 7/05/2021, 09:39
ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Χωρίς ραντεβού στα καταστήματα από 15 Μαΐου – Τι άλλο ανοίγει

Χωρίς ραντεβού στα καταστήματα από 15 Μαΐου – Τι άλλο ανοίγει

Χωρίς ραντεβού θα μπορούμε να πραγματοποιούμε τις αγορές μας στα εμπορικά καταστήματα από τις 15 Μαΐου. Αυτό δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης σηεμιώνοντας ότι θα επανεξεταστούν συνολικά τα SMS. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα ο κ. Σταμπουλίδης έκανε λόγο για «καλή εικόνα στην εστίαση» και αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα. Ερωτηθείς για τη διαδικασία του click insinde και click away στο λιανεμπόριο είπε: «Δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15 Μαΐου». Εξήγησε πάντως ότι οι περιορισμοί στον αριθμό των πελατών που θα μπορούν να εισέρχονται στο κατάστημα θα υπάρχουν για πολύ ακόμη. 

Σχετικά με το τρίωρο που έχουν στη διάθεση τους οι καταναλωτές δεν έχει ληφθεί προς το παρόν κάποια απόφαση.

Τι θα γίνει με σινεμά, θέατρα

Σήμερα εν τω μεταξύ συνεδριάζει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων παρουσία και της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. Σύμφωνα με πληροφορίες του MoneyReview πρόταση της κυβέρνησης είναι στις 14 Μαΐου να ανοίξουν τα μουσεία, στις 21 Μαΐου να ανοίξουν τα θερινά σινεμά, αλλά όχι οι κλειστοί κινηματογράφοι και πολυκινηματογράφοι. Στις 28 Μαΐου προτείνεται να επαναλειτουργήσουν τα θέατρα και να επιτρέπονται οι συναυλίες.

Η πρόταση θα λέει πως σε όλες τις δραστηριότητες θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, όπως και η θερμομέτρηση. Επιπλέον θα υπάρχει όριο στον αριθμό των ατόμων στο χώρο, με τήρηση αποστάσεων ασφαλείας. Για τους εργαζόμενους θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η διενέργεια self test. Η Επιτροπή εκτός απροόπτου αναμένεται να δώσει το πράσινο φως. Στην Επιτροπή θα συζητηθεί και το θέμα της επαναλειτουργίας του συνόλου του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News