Business & Finance Δευτέρα 12/04/2021, 11:34
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Θα εισηγηθώ άνοιγμα εμπορικών κέντρων, κέντρων αισθητικής και φροντιστηρίων

Υπό την προϋπόθεση να συνεχιστεί η πτωτική τάση των κρουσμάτων

Αδ. Γεωργιάδης: Θα εισηγηθώ άνοιγμα εμπορικών κέντρων, κέντρων αισθητικής και φροντιστηρίων

Το άνοιγμα εμπορικών κέντρων και άλλων δραστηριοτήτων που είναι κλειστές, όπως φροντιστήρια και κέντρα αισθητικής, εφόσον η πανδημία συνεχίσει να έχει πτωτική τάση θα εισηγηθεί ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προς την επιτροπή των ειδικών.

«Αν ο δείκτης θετικότητας εξακολουθήσει να εχει πτωτική τάση θα εισηγηθούμε να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα και άλλες δραστηριότητες που είναι κλειστές προκαλώντας σοβαρή οικονομική βλάβη» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

«Για τα παιδιά του Λυκείου που ήδη ελέγχονται με τα self test δυο φορές εβδομαδιαίως και επειδή αυτά τα παιδιά έχουν και τις εξετάσεις μπροστά τους και χρειάζονται μεγαλύτερη βοήθεια για τα μαθήματά τους, η εισήγηση θα είναι να συμπεριληφθούν στο άνοιγμα και τα φροντιστήρια» πρόσθεσε.

Για το click inside αναγνώρισε ότι «μειώνει την αγοραστική κίνηση» και ότι ο ίδιος στηρίζει το αίτημα του εμπορικού κόσμου να μην υπάρχει ραντεβού. «Εμένα αν με ρωτάτε ως υπουργός Ανάπτυξης, το υποστηρίζω. Δεν προαναγγέλλουμε τίποτα. Αυτό θα συζητηθεί πρώτα με την Επιτροπή. Θα συνεχίσουμε άλλη μία εβδομάδα με το click inside να δούμε πως πηγαίνει ο ιός. Θα δούμε τα στοιχεία κυρίως της Τετάρτης, της Πέμπτης και της Παρασκευής που πια θα είναι αρκετές μέρες και θα θέσουμε το ζήτημα στην Επιτροπή» σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν μπορεί να ανοίξει ο τουρισμός μαζί με την εστίαση ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Μπορεί να ανοίξει. Προφανώς και είναι πολύ καλύτερο να ανοίξει μαζί με την εστίαση. Ο τουρισμός είναι να ανοίξει 14 Μαΐου. Έχουμε έναν μήνα ακόμα. Η δική μου προσωπική εκτίμηση είναι ότι μέχρι τότε στην Ελλάδα μάλλον θα έχουμε πάει πολύ καλύτερα. Μένει να αποδειχθεί στην πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News