Business & Finance Τετάρτη 5/05/2021, 09:38
BUSINESS & FINANCE

Αδ. Γεωργιάδης: Υπό εξέταση το άνοιγμα παιδικών σταθμών και φροντιστηρίων

Αδ. Γεωργιάδης: Υπό εξέταση το άνοιγμα παιδικών σταθμών και φροντιστηρίων

Το άνοιγμα των παιδικών σταθμών, καθώς και των φροντιστηρίων θα συζητηθεί σήμερα από την επιτροπή των ειδικών, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας ειδικότερα στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 σχετικά με το άνοιγμα των παιδικών σταθμών ο κ. Γεωργιάδης τόνισε υπάρχει μια επιφύλαξη, καθώς -όπως είπε – όσο κατεβαίνει η ηλικία υπάρχει ο φόβος της μη πειθαρχίας.

Σχετικά με τα γυμναστήρια είπε πως υπάρχει συζήτηση με τους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς πολλοί λένε ότι «πάμε να τους ανοίξουμε την ώρα που δεν έχουν πελάτες λόγω καλοκαιριού». 

Για το λιανεμπόριο ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «θα εισηγηθούμε να καταργηθεί το sms για το click inside, αλλά να παραμείνει ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών για τώρα», πρόσθεσε ωστόσο ότι «αυτό μπορεί να αλλάξει σε 15 ημέρες, όσο προχωράει ο εμβολιασμός».

Για την εστίαση επανέλαβε ότι «μετά τις 15 Μαΐου θα διευρυνθεί το ωράριο για τα καταστήματα της εστίασης» και μέχρι τότε ισχύει το sms για τη μετάβαση σε εστιατόρια – καφέ. Σχετικά με τους ημιυπαίθριους χώρους στην εστίαση είπε ότι δεν μπορούν να ανοίξουν για τον μήνα Μάιο. «Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί τόσο θα χαλαρώνουν οι περιορισμοί», σημείωσε,

Σε ό,τι αφορά τα μειωμένα ενοίκια είπε πως το μέτρο θα ισχύει και τον Μάιο και εξετάζεται το ενδεχόμενο για μειωμένα ενοίκια και τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News