Business & Finance Κυριακή 11/04/2021, 10:35
BUSINESS & FINANCE

Ν. Παπαθανάσης: Ιδιαίτερη στήριξη στους κλάδους που επλήγησαν

Ν. Παπαθανάσης: Ιδιαίτερη στήριξη στους κλάδους που επλήγησαν

Στήριξη στους κλάδους που επλήγησαν από την πανδημία προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

«Οι κλάδοι που έχουν πληγεί θα τύχουν ιδιαίτερης στήριξης. Δεν θα σταματήσει η κυβέρνηση να στηρίζει την οικονομία. Δεν θέλουμε να κλείσουν επιχειρήσεις ούτε να έχουμε απώλεια θέσεων εργασίας» δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση σκοπεύει να ανοίξει νωρίτερα την εστίαση, λόγω και των εικόνων συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες και παραλίες ο κ. Παπαθανάσης απάντησε: «Υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός κόσμου που κινείται σε πλατείες και παραλίες. Αυτό το λαμβάνει υπόψη του το μοντέλο των επιδημιολόγων. Δεν μπορούμε να προσθέσουμε κάτι παραπάνω. Γι’ αυτό γίνονται συνεχώς συνεδριάσεις. Έχουν ένα πολύ σύνθετο μοντέλο. Βάζουν την κάθε κινητικότητα μέσα. Και κάθε εβδομάδα, εκεί που χωρά ένα άνοιγμα της οικονομίας, προστίθεται το άνοιγμα. Οι επιδημιολόγοι έχουν στο πρόγραμμά τους το άνοιγμα της εστίασης. Μετά το Πάσχα σε ανοιχτούς χώρους θα ανοίξει η εστίαση. Δεν υπάρχει υπουργός και κυβέρνηση που να θέλουν κλειστές οικονομικές δραστηριότητες».

Για το πότε θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα στην Κοζάνη, ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως αυτό θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News