Business & Finance Δευτέρα 3/05/2021, 11:43
BUSINESS & FINANCE

Εστίαση: «Παράθυρο» για πιο διευρυμένο ωράριο υπό όρους από 15 Μαΐου

Εστίαση: «Παράθυρο» για πιο διευρυμένο ωράριο υπό όρους από 15 Μαΐου

Το ενδεχόμενο λειτουργίας της εστίασης με πιο διευρυμένο ωράριο από τις 15 Μαΐου άφησε ανοιχτό ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, υπό την προϋπόθεση της βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας. «Στόχος μας είναι να ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο πάντα υπό την αίρεση ότι ο ιός θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία. Κάθε εβδομάδα θα συνεχίσει να συνεδριάζει Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Σήμερα δεν επστρέφουμε στην παλιά μας ζωή κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας της εστίασης. 

Αναγνώρισε πως υπάρχουν εργαζόμενοι που μένουν σε αναστολή καθώς δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο, αλλά δήλωσε πως το υπουργείο είναι «δίπλα στους ανθρώπους της εστίασης». Υπενθύμισε ότι σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, τα «κουρεμένα» ενοίκια θα ισχύσουν και τον Μάιο, με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν και το Απρίλιο και στις 10 Μαϊου ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να χορηγηθεί το κεφάλαιο για την επανεκκίνηση μέσω ΕΣΠΑ, ενώ ξεκινάει μέσα στο μήνα και το πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών για την πληρωμή των παγίων.

Για την απαγόρευση της μουσικής απάντησε ότι ήταν απαίτηση των γιατρών, καθώς «μιλώντας πιο δυνατά εκπνέεις με μεγαλύτερη ταχύτητα τα σταγονίδια, αυξάνοντας την πιθανότητα να κολλήσει κάποιος διπλανός που έχει βγάλει τη μάσκα για να φάει».

Σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο είπε πως αυτή την εβδομάδα θα τεθεί εκ νέου απο το υπουργείο το αίτημα για κατάργηση του click inside και εφόσον τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέπουν θα συζητηθεί. Διευκρίνισε πως το sms για τα ψώνια εντός τριώρου παραμένει για να υπάρχει μια καταγραφή, ωστόσο το αίτημα του υπουργείου είναι και αυτό να καταργηθεί ώστε τα καταστήματα να λειτουργήσουν με μεγαλύτερες ελευθερίες.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News