Business & Finance Τρίτη 27/04/2021, 14:43
BUSINESS & FINANCE

Πειραιώς: Πώς εξηγείται το ξέφρενο ράλι της μετοχής

Κοντά στα 3 ευρώ η τιμή της μετοχής στο Χ.Α.

Πειραιώς: Πώς εξηγείται το ξέφρενο ράλι της μετοχής

Στον δείκτη FTSE Global Small Cap θα ενταχθεί από τις 29 Απριλίου του 2021 ο τίτλος της Πειραιώς, ως απόρροια της ολοκλήρωσης της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ), ύψους 1,38 δισ. ευρώ.

Έτσι, μάλιστα, εξηγούνται και οι μεγάλες εισροές κεφαλαίων στη μετοχή της τράπεζας, η οποία τις τελευταίες ημέρες καταγράφει σημαντικά κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά το γεγονός ότι επίκειται (εντός Μαΐου) η εισαγωγή 1,2 δισ. νέων κοινών μετοχών, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ.

Σήμερα, ενδεικτικά, η μετοχή ενισχύεται κατά 8,3% και διαμορφώνεται στα 2,8 ευρώ, «φλερτάροντας» ακόμη και με το όριο των 3 ευρώ, ενώ χθες έκλεισε σε limit up, κερδίζοντας σχεδόν 30% -το ανώτατο δυνατό ημερήσιο όριο μεταβολής.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η Πειραιώς ολοκλήρωσε με επιτυχία την άντληση 1,38 δισ. ευρώ, μέσω της έκδοσης 1,2 δισ. νέων κοινών μετοχών, οι οποίες διατέθηκαν σε ξένους και Έλληνες επενδυτές. 

Μάλιστα, το ενδιαφέρον ήταν αρκετά μεγάλο, με αποτέλεσμα η τιμή διάθεσης να οριστικοποιηθεί στο ανώτατο όριο του διαθέσιμου εύρους, δηλαδή στο 1,15 ευρώ ανά μετοχή.

Πάντως, οι αναλυτές εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες, η μετοχή της Πειραιώς θα υποστεί σημαντική διόρθωση, προκειμένου να υπάρξει σύγκλιση με την τιμή των νέων μετοχών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News