Business & Finance Τρίτη 20/04/2021, 18:43
BUSINESS & FINANCE

Λιγότερο από 5% το ποσοστό των Ολλανδών στη ΓΕΚ Τέρνα

Ολοκληρώνεται η αποεπένδυση

Λιγότερο από 5% το ποσοστό των Ολλανδών στη ΓΕΚ Τέρνα

Κάτω του 5% περιορίστηκε το ποσοστό του ολλανδικού fund Reggeborgh Invest BV στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ Τέρνα, στο πλαίσιο της ειλημμένης απόφασης για αποεπένδυση.

Μέσω ενός μπαράζ πωλήσεων, οι Ολλανδοί υλοποίησαν τη δέσμευση για σταδιακή αποχώρηση, καθώς από το 28% που κατείχαν στην αρχή της διαδικασίας, πλέον διαθέτουν λιγότερο από 5%.

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσοστού μεταβιβάστηκε στον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο του Ομίλου, Γιώργου Περιστέρη, ο οποίος αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο μέτοχο, με ποσοστό κοντά στο 30%.

Ενά ακόμη 7,6% πωλήθηκε στο family fund της Μαριάννης Λάτση, η οποία αποφάσισε να εισέλθει δυναμικά στον κατασκευαστικό κλάδο.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ολλανδοί του Reggeborgh έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην Ελλάκτωρ, όπου κατέχουν το 14,8, διαθέτοντας παράλληλα δικαίωμα αγοράς ενός επιπλέον 12,5%, το οποίο αυτή την στιγμή ανήκει στον Λεωνίδα Μπόμπολα.

Η ανακοίνωση της εισηγμένης

Σύμφωνα με το Ν. 3556/2007, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ενημερώνει ότι έλαβε σήμερα γνωστοποίηση από τον μέτοχο REGGEBORGH INVEST B.V., ότι στις 16/04/2021 επήλθε μεταβολή (μείωση) στα δικαιώματα ψήφου του ως άνω μετόχου, τα οποία και κατήλθαν του ορίου του 5%.

Στην ίδια ως άνω γνωστοποίηση, ο μέτοχος REGGEBORGH INVEST B.V. δήλωσε ότι δεν ελέγχεται από άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα και δεν ελέγχει άλλη επιχείρηση/επιχειρήσεις  που  κατέχουν  άμεσα ή έμμεσα συμμετοχή στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου κατά την προηγούμενη γνωστοποίηση συναλλαγής: 8.809.580,  ήτοι  ποσοστό 8,5179 % επί του μετοχικού κεφαλαίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News