Business & Finance Παρασκευή 12/03/2021, 14:44
BUSINESS & FINANCE

Μαριάννα Λάτση: Γιατί απέκτησα το 7,6% της ΓΕΚ Τέρνα

Πρόκειται για 7,8 εκατ. μετοχές

Μαριάννα Λάτση: Γιατί απέκτησα το 7,6% της ΓΕΚ Τέρνα

Τους λόγους επένδυσης στη ΓΕΚ Τέρνα εξηγεί η Latsco Hellenic Holdings, συμφερόντων της Μαριάννας Λάτση, η οποία απέκτησε το 7,6% του μετοχικού κεφαλαίου της κατασκευαστικής εταιρείας, στο πλαίσιο της αποεπένδυσης του ολλανδικού fund Reggeborgh.

Πρόκειται για 7,8 εκατ. μετοχές, οι οποίες μέχρι πρότινος ανήκαν στους Ολλανδούς. Εξάλλου, οι τελευταίοι ήλεγχαν το 28,1% της ελληνικής εταιρείας.

«Η επένδυση σ’ έναν από τους δυναμικότερα αναπτυσσόμενους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, όπως είναι ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, υποδηλώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των ελληνικών επενδυτικών κεφαλαίων προς την Ελλάδα, την ελληνική επιχειρηματικότητα και τους Έλληνες εργαζόμενους» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τονίζεται δε, ότι η επένδυση στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διευρύνει το υφιστάμενο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Μαριάννας Ι. Λάτση, η διαχείριση του οποίου γίνεται μέσω του LATSCO Family Office.

«Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν υφιστάμενες από δεκαετίες επενδύσεις στη ναυτιλία, τη διύλιση και εμπορία πετρελαιοειδών, την ενέργεια και την ακίνητη περιουσία, παράλληλα με μία σειρά από πρόσφατες, άμεσες και έμμεσες, επενδύσεις στους τομείς των υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών και ψηφιακής τραπεζικής, σε εταιρείες παροχής σύγχρονων υπηρεσιών ασφαλείας και κυβερνο-ασφάλειας, σε εταιρείες τεχνολογίας καθώς και στον τομέα της ψυχαγωγίας» καταλήγει η σχετική ενημέρωση.

Δύο πακέτα στη ΓΕΚ Τέρνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα διακινήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών ένα πακέτο για το 7,6% των μετοχών της κατασκευαστικής εταιρείας, συνολικής αξίας 88 εκατ. ευρώ. Χθες είχε «περάσει» κι ένα δεύτερο πακέτο, αξίας 32 εκατ. ευρώ (σ.σ. 3,09% επί του μετοχικού κεφαλαίου).

Πέραν του family office της κυρίας Λάτσης, αγοραστής του ποσοστού του Reggeborgh είναι και ο Γιώργος Περιστέρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ Τέρνα, ο οποίος αναμένεται να αποκτήσει άνω του 30% των μετοχών (σ.σ. από 16% μέχρι πρότινος).

Ερωτηματικό βέβαια, αποτελεί το τι πρόκειται να γίνει με το εναπομείναν ποσοστό των Ολλανδών (σ.σ. υπολογίζεται σε περίπου 7%), καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο ενδιαφέρον από τρίτο επενδυτή.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News