ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τέρνα Ενεργειακή: Προς απόκτηση μετοχών ο Βαγγ. Μαρινάκης

Τέρνα Ενεργειακή: Προς απόκτηση μετοχών ο Βαγγ. Μαρινάκης

Για την απόκτηση ενός μονοψήφιου μειοψηφικού ποσοστού στην Τέρνα Ενεργειακή κινείται σύμφωνα με πληροφορίες ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η εξέλιξη αυτή επέρχεται στο πλαίσιο του ιδιωτικού placement που πραγματοποιεί ο Γιώργος Περιστέρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μητρικής ΓΕΚ Τέρνα, με premium 13 ευρώ ανά μετοχή.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ΓΕΚ Τέρνα και Γιώργος Περιστέρης θα συνεχίσουν να ελέγχουν από κοινού άνω του 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Τέρνα Ενεργειακή.

Οι πληροφορίες περί εισόδου του κ. Μαρινάκη στην ενεργειακή εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, οδηγούν τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή στο +4% και τα 12,64 ευρώ. Μάλιστα, ο μέχρι στιγμής (έως τις 13.20) τζίρος των συναλλαγών ξεπερνάει τις 800.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Περιστέρης, το τελευταίο διάστημα, έχει προχωρήσει σε πώληση μετοχών της Τέρνα Ενεργειακή, σε μια προσπάθεια χρηματοδότησης της αγοράς επιπλέον μεριδίου στη ΓΕΚ Τέρνα, μετά την αποεπένδυση του ολλανδικού fund Reggeborgh.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News