Business & Finance Πέμπτη 18/03/2021, 15:52
BUSINESS & FINANCE

Άλλαξε «χέρια» το 3,8% των μετοχών της ΓΕΚ Τέρνα

Συνεχίζεται η αποεπένδυση του Reggeborgh

Άλλαξε «χέρια» το 3,8% των μετοχών της ΓΕΚ Τέρνα

Νέο πακέτο μετοχών, αξίας 44,9 εκατ. ευρώ, διακινήθηκε σήμερα στη ΓΕΚ Τέρνα, εν μέσω της διαδικασίας αποεπένδυσης του ολλανδικού fund Reggeborgh, το οποίο μέχρι πρότινος ήλεγχε το 28,1% του μετοχικού κεφαλαίου.

Επρόκειτο, συγκεκριμένα, για 4 εκατ. μετοχές (σ.σ. αντιστοιχούν στο 3,8%), οι οποίες άλλαξαν «χέρια» στην τιμή των 11,20 ευρώ, ποσό αρκετά υψηλότερο σε σχέση με την τρέχουσα αξία της μετοχής (9,68 ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι οι Ολλανδοί ανακοίνωσαν πρόσφατα την απόφαση αποχώρησης από το μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ Τέρνα, διαθέτοντας προς πώληση το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών που κατείχαν.

Στις 11 Μαρτίου μεταβιβάστηκε το 7,6% των μετοχών στο family office της Μαριάννας Λάτση, η οποία εισήλθε για πρώτη φορά στη μετοχική σύνθεση της κατασκευαστικής εταιρείας.

Το εναπομείναν ποσοστό του Reggeborgh αναμένεται να πωληθεί στον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της ΓΕΚ Τέρνα, Γιώργο Περιστέρη, ο οποίος ήδη ελέγχει το 16% των μετοχών, με αποτέλεσμα το ποσοστό του να εκτιναχθεί άνω του 30%.

Πρόσφατα μάλιστα, ο κ. Περιστέρης προχώρησε στην πώληση του 1,8% των μετοχών της Τέρνα Ενεργειακή έναντι 27,9 εκατ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την απόκτηση των μετοχών της ΓΕΚ Τέρνα.

Ερωτηματικό παραμένει αν θα υπάρξει και τρίτος επενδυτής, ο οποίος διεκδικήσει μερίδιο από τις μετοχές των Ολλανδών. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News