Business & Finance Παρασκευή 16/04/2021, 18:25
LOCKDOWN

Δεν ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα – Επανεκκίνηση για τις σχολές οδηγών

Με click away το λιανεμπόριο στην Κοζάνη

Δεν ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα – Επανεκκίνηση για τις σχολές οδηγών

Το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου και στην Περιφερειακή Ενότητα της Κοζάνης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Η επανεκκίνηση θα λάβει χώρα από τις 19 Απριλίου και αποκλειστικά με τη μέθοδο του click away. Υπενθυμίζεται ότι μόνο με click away πραγματοποιείται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και στη Θεσσαλονίκη.

Σ’ όλες τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, το λιανεμπόριο λειτουργεί με click away και click inside, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο 13032. Το χρονικό περιθώριο των καταναλωτών για αγορές είναι οι τρεις ώρες.

«Όχι» σε εμπορικά κέντρα

Όσον αφορά τα εμπορικά κέντρα, τα κέντρα αισθητικής και τα φροντιστήρια, οι αποφάσεις παραπέμφθηκαν για την επόμενη Παρασκευή, καθώς η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έδωσε αρνητική εισήγηση.

Επανελειτουργία των σχολών οδηγών

Στο μεταξύ, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και την επαναλειτουργία των σχολών οδηγών από τις 19 Απριλίου σ’ όλη την επικράτεια.

Τα θεωρητικά μαθήματα και οι εξετάσεις για τα σήματα θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά, ενώ η πρακτική εξέταση προϋποθέτει τη διενέργεια self test για τον εξεταζόμενο -έως 24 ώρες πριν την εξέταση.

Οι εξεταζόμενοι καλούνται να προσέρχονται ανά μία ώρα και κατόπιν ραντεβού. Οι εξεταστές, από την πλευρά τους, θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό self test δύο φορές την εβδομάδα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News