Business & Finance Τρίτη 24/10/2023, 21:22
ΒUSINESS & FINANCE

Blackstone: Όσοι κάνουν τηλεργασία δεν εργάζονται τόσο σκληρά

Blackstone: Όσοι κάνουν τηλεργασία δεν εργάζονται τόσο σκληρά

Ο Steve Schwarzman είπε ότι ένας από τους λόγους που αποδεικνύεται δύσκολο να πείσουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν πίσω στα γραφεία είναι επειδή απολαμβάνουν μικρότερο φόρτο εργασίας στο σπίτι.

Ο επικεφαλής της Blackstone, η εταιρεία του οποίου είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων, είπε ότι οι εργαζόμενοι επωφελήθηκαν από την εξ αποστάσεως εργασία καθώς διαπίστωσαν ότι «δεν δούλευαν τόσο σκληρά» και εξοικονομούσαν χρήματα σε μετακινήσεις, μεσημεριανά γεύματα και ρούχα εργασίας.

Η κατάσταση αυτή ευθύνεται για τις συνεχιζόμενες κενές θέσεις σε κτίρια γραφείων στις ΗΠΑ, με τον Schwarzman να λέει ότι αναμένει από τις εταιρείες να μειώσουν το χώρο όταν λήξουν οι μισθώσεις τους και ορισμένα από αυτά τα ακίνητα «δεν μπορούν να επιβιώσουν ως οικονομικές οντότητες». Ωστόσο, σημειώνει ότι τα νεότερα κτίρια γραφείων αποδεικνύονται ανθεκτικά και η ζήτηση για άλλες κατηγορίες ακινήτων όπως οι αποθήκες συνέχισε να αυξάνεται.

Στα γραφεία της Blackstone, όλα τα στελέχη και οι επαγγελματίες επενδύσεων αναμένεται γενικά να βρίσκονται στα γραφεία τους πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Υπάρχει πληθώρα ερευνών σχετικά με την παραγωγικότητα της εξ αποστάσεως εργασίας, με μελέτες που υποδηλώνουν τόσο θετικές όσο και αρνητικές επιπτώσεις. Ένα πρόσφατο έγγραφο, από τον οικονομολόγο της Federal Reserve Board, Anthony Diercks, αμφισβήτησε την επικρατούσα άποψη του διευθύνοντος συμβούλου της Blackstone ότι η πλήρως τηλεργασία οδηγεί σε χαμηλότερη παραγωγικότητα. Ο Diercks σημείωσε ότι μεγάλο μέρος της έρευνας που υποστηρίζει αυτό το συμπέρασμα αφορούσε εργαζομένους που έκαναν εισαγωγή δεδομένων, για παράδειγμα, και δεν θα πρέπει να γενικευθεί σε όλους τους επαγγελματίες γραφείων. Η επίδραση της εξ αποστάσεως εργασίας στην παραγωγικότητα «εξαρτάται από το άτομο», είπε.

Ο Schwarzman μίλησε σε πάνελ στη σύνοδο κορυφής Future Investment Initiative στο Ριάντ. Το στέλεχος μπορεί να έχει επηρεαστεί από τα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου της Goldman Sachs Group David Solomon, του οποίου οι εργαζόμενοι έχουν επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό στα γραφεία τους.

Ο Solomon είπε στο πάνελ ότι η εταιρεία του «σε γενικές γραμμές, λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο τώρα όπως πριν από την πανδημία».

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Σε υψηλό 10ετών το προβληματικό χρέος στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων

Τα μυστικά της τηλεργασίας: Εργαζόμενοι κάνουν δύο δουλειές ταυτόχρονα 

Ερευνα: Πιο δυστυχισμένοι συγκριτικά με την πανδημία είναι τώρα οι εργαζόμενοι 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News