Business & Finance Παρασκευή 18/08/2023, 22:27
BUSINESS & FINANCE

Δύο 28όροφους πύργους σχεδιάζει η Related Cos του Stephen Ross στο West Palm Beach της Φλόριντα

Δύο 28όροφους πύργους σχεδιάζει η Related Cos του Stephen Ross στο West Palm Beach της Φλόριντα

Η εταιρεία Related Cos, η εταιρεία ακινήτων της οποίας ηγείται ο δισεκατομμυριούχος Stephen Ross, αγόρασε μια τοποθεσία που προορίζεται για την ανάπτυξη πολυτελών διαμερισμάτων στο West Palm Beach της Φλόριντα.

Η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη αγόρασε το παραθαλάσσιο οικόπεδο από τις εταιρείες Hines και Frisbie Group, σύμφωνα με ανακοίνωσή της την Παρασκευή. Το έργο, με την ονομασία South Flagler House, θα περιλαμβάνει δύο πύργους 28 ορόφων που θα συνδέονται στη βάση τους με κλιμακωτούς κήπους. Η τιμή αγοράς της Related ήταν 195 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα και ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμοι.

Η εταιρεία του Ross θα ηγηθεί της ανάπτυξης των πύργων και θα συνεργαστεί με το αρχιτεκτονικό γραφείο Robert A.M. Stern Architects, γνωστό για το σχεδιασμό των κτιρίων 15 Central Park West και 220 Central Park South του Μανχάταν.

Το έργο σηματοδοτεί την τελευταία επέκταση στη Νότια Φλόριντα από τη Related, η οποία χτίζει στο West Palm Beach εδώ και 25 χρόνια. Η εταιρεία ξεκίνησε το 1999 με το CityPlace, μετατρέποντας το ακίνητο σε γραφεία, καταστήματα λιανικής πώλησης και ενοικιαζόμενες κατοικίες σε συγκρότημα κτιρίων που τώρα ονομάζεται The Square.

Τα κτίρια της Related στην περιοχή έχουν προσελκύσει ενοικιαστές γραφείων από την Goldman Sachs Group Inc. έως την Point72 Asset Management του Steve Cohen.

«Θα φέρουμε την κορυφαία στον κλάδο ποιότητα πολυτέλειας για την οποία είμαστε γνωστοί σε όλη τη χώρα στο West Palm Beach», δήλωσε ο Ross, πρόεδρος και ιδρυτής της Related.

Οι πωλητές -Hines και Frisbie- αγόρασαν το χώρο πέρυσι για σχεδόν 42 εκατομμύρια δολάρια, με σχέδια για ένα South Flagler House και προσλαμβάνοντας έναν αρχιτέκτονα. Αλλά το έργο αντιμετώπισε προκλήσεις, όπως μια αγωγή από έναν άλλο εργολάβο που ήθελε να χτίσει στην περιοχή. Η αγωγή διευθετήθηκε φέτος.

Οι τιμές στο South Flagler House, με κατοικίες δύο έως πέντε υπνοδωματίων, θα ξεκινούν από 7,5 εκατομμύρια δολάρια. Οι ανέσεις θα περιλαμβάνουν γήπεδο πικλμπολ και σαλόνι, πισίνα 25 μέτρων (82 ποδιών), υδρομασάζ και σπα. Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο έτος. 

Οι τιμές των πολυτελών διαμερισμάτων στο West Palm Beach έχουν αυξηθεί κατακόρυφα καθώς η προσφορά μειώνεται. Οι αγοραστές πλήρωσαν κατά μέσο όρο 2,05 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, αυξημένα κατά 116% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τον εκτιμητή Miller Samuel Inc. και τη μεσιτική εταιρεία Douglas Elliman Real Estate.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News