Business & Finance Κυριακή 23/04/2023, 14:16
ΒUSINESS & FINANCE

Bed Bath & Beyond: Κατέθεσε αίτηση προστασίας από πτώχευση

Bed Bath & Beyond: Κατέθεσε αίτηση προστασίας από πτώχευση

Αίτηση υπαγωγής στο Κεφάλαιο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα στο Νιου Τζέρσεϊ κατέθεσε η αμερικανική εταιρεία πώλησης οικιακών ειδών Bed Bath & Beyond.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα περιουσιακά της στοιχεία ανέρχονται από 1 δισ. έως 10 δισ. δολάρια και οι υποχρεώσεις της σε 1 δισ. έως 10 δισ. δολάρια επίσης, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Ο εκτιμώμενος αριθμός πιστωτών είναι μεταξύ 25.001 και 50.000.

Η κρίση της εταιρείας με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ επιδεινώθηκε φέτος, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, όταν προειδοποίησε ότι «υπήρχαν σημαντικές αμφιβολίες» για την ικανότητά της να συνεχίσει να λειτουργεί και ότι εξέταζε διάφορες επιλογές για την αναδιάρθρωση του χρέους της.

Η εταιρεία έλαβε την τελευταία στιγμή μια ένεση κεφαλαίου από το αντισταθμιστικό ταμείο Hudson Bay Capital Management, στο πλαίσιο συμφωνίας που θα έδινε στην Bed Bath & Beyond πάνω από 1 δισ. δολάρια υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Όμως η εταιρεία δεν κατάφερε να εκπληρώσει τα ελάχιστα όρια της τιμής της μετοχής και η συμφωνία τερματίστηκε.

Το 2022, η εταιρεία ξεκίνησε μια προσπάθεια εξυγίανσης με ένα δάνειο διάσωσης ύψους 375 εκατ. δολαρίων, καθώς έκλεισε καταστήματα και απέλυσε περίπου το 20% του εργατικού δυναμικού της. Το σχέδιο, που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο, ήταν μία από τις τελευταίες προσπάθειες της εταιρείας προς την εξυγίανση, καθώς προσπαθούσε να συμβαδίσει με τους ανταγωνιστές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τις μεταβαλλόμενες αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών.

Η πτώση της Bed Bath & Beyond δεν είναι, όπως επιμένουν ορισμένοι ειδικοί, ένα παράδειγμα της αναπόφευκτης παρακμής των εμπόρων λιανικής που αγωνίζονται να ανταγωνιστούν την Amazon.com.

Αντίθετα, η Bed Bath & Beyond είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τη δική της κατάρρευση, σύμφωνα με προμηθευτές, αναλυτές και πρώην διευθυντές και υπαλλήλους.

Για σχεδόν μια δεκαετία, οι ηγετικές ομάδες της έπαιρναν αποφάσεις που έσπρωξαν την εταιρεία στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης.

Υπό τον επί μακρόν διευθύνοντα σύμβουλο Steve Temares, η Bed Bath & Beyond ξόδεψε πάρα πολλά χρήματα και χρόνο για να εξαγοράσει εταιρείες, όπως η Cost Plus World Market το 2012 και η Decorist το 2017, κινήσεις οι οποίες τελικά απέτυχαν. Η Temares ξόδεψε επίσης δισεκατομμύρια δολάρια για να επαναγοράσει ιδίες μετοχές.

Εν τω μεταξύ, ο έμπορος λιανικής δεν επένδυε αρκετά για να βελτιώσει τις διαδικτυακές και υλικοτεχνικές του δραστηριότητες, θέτοντας τις δραστηριότητές της σε μειονεκτική θέση έναντι ανταγωνιστών, όπως η Target, η Walmart και η Lowe’s.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Bed Bath: Άδεια ράφια ενόψει της επικείμενης πτώχευσης – Το κέρδος της Target

Bed Bath & Beyond: Αγώνας για επιβίωση – Νέος γύρος απολύσεων

Περιπλέκεται το σήριαλ της Bed Bath & Beyond: Ο CFO έπεσε από ουρανοξύστη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News