Business & Finance Τετάρτη 29/03/2023, 20:46
BUSINESS & FINANCE

Adani: Συνάντηση με την Pimco και την BlackRock για πιθανή ιδιωτική τοποθέτηση ομολόγων

Adani: Συνάντηση με την Pimco και την BlackRock για πιθανή ιδιωτική τοποθέτηση ομολόγων

Στελέχη του ομίλου Adani συναντήθηκαν με Αμερικανούς επενδυτές, μεταξύ των οποίων από τις BlackRock Inc., Blackstone Inc. και Pacific Investment Management Co., στο πλαίσιο των σχεδίων της να διαθέσει στην αγορά ομόλογα με ιδιωτική τοποθέτηση για ορισμένες από τις εταιρείες του ομίλου της, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο όμιλος με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Gautam Adani στοχεύει να αντλήσει έως και 1 δισ. δολάρια σε δύο δόσεις φέτος μέσω μιας τέτοιας οδού, δήλωσαν άτομα που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμα, καθώς δεν ήταν εξουσιοδοτημένα να μιλήσουν γι’ αυτό.  

Εκπρόσωπος του ομίλου Adani δεν σχολίασε αμέσως όταν επικοινώνησε με το Bloomberg. Εκπρόσωπος της Pimco αρνήθηκε να σχολιάσει. Εκπρόσωποι της BlackRock και της Blackstone δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.

Οι συναντήσεις ήταν μέρος ενός παγκόσμιου roadshow σε πόλεις των ΗΠΑ, όπως η Νέα Υόρκη, η Βοστώνη, το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο, καθώς η Adani προσπαθεί να καθησυχάσει τους διεθνείς επενδυτές ότι τα οικονομικά της εταιρείας είναι σε καλό επίπεδο.

Οι εργασίες προετοιμασίας είναι πιθανό να ξεκινήσουν τον Απρίλιο με τον όμιλο να στοχεύει να ξεκινήσει την πρώτη έκδοση μέχρι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα άτομα. Το μέγεθος της πρώτης έκδοσης θα μπορούσε να είναι περίπου 450 εκατ. δολάρια, είπαν. Τα χρεόγραφα ιδιωτικής τοποθέτησης θα είναι μακροπρόθεσμης διάρκειας, της τάξης των 10-20 ετών, ανέφεραν, προσθέτοντας ότι το επιτόκιο θα μπορούσε να είναι κάπου στην περιοχή του 8%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News