Business & Finance Τρίτη 10/01/2023, 22:45
ΒUSINESS & FINANCE

Bed Bath & Beyond: Αγώνας για επιβίωση – Νέος γύρος απολύσεων

Bed Bath & Beyond: Αγώνας για επιβίωση – Νέος γύρος απολύσεων

Τον τελευταίο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας έχει αρχίσει η Bed Bath & Beyond, στην προσπάθειά της να παραμείνει βιώσιμη, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο που έστειλε στους εργαζομένους της. 

Η αλυσίδα ειδών σπιτιού ενημέρωσε τους εργαζομένους της ότι θα προβεί επίσης και σε κάποιες αλλαγές, την ίδια ημέρα που δημοσιοποίησε απογοητευτικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, στο πλαίσιο των οποίων παρουσίασε ζημίες ύψους 393 εκατ.δολαρίων. 

Η διευθύνουσα σύμβουλος Σου Γκόβ ανέφερε ότι η εταιρεία περικόπτει το εργατικό δυναμικό της σε όλα τα τμήματα της επιχείρησης, στην αλυσίδα προσφοράς και στο χαρτοφυλάκιο των καταστημάτων της. Δεν διευκρίνισε τον αριθμό των εργαζομένων που θα απολυθούν, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί το μέλλον της εταιρείας. 

«Ενώ έχουμε λάβει αρκετά σημαντικά βήματα στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης, τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα δείχνουν ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος ούτως ώστε οι αλλαγές αυτές να γίνουν εμφανείς στην πράξη», συμπλήρωσε. 

Στο ενημερωτικό σημείωμα, η εταιρεία γνωστοποιούσε επίσης ότι γίνονται εκ βάθρων αλλαγές. «Στο πλαίσιο των στρατηγικών αλλαγών για να ενδυναμώσουμε τις δραστηριότητές μας, είναι αναγκαίο να αποκτήσουμε το σωστό μέγεθος προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι είμαστε σωστά εξοπλισμένοι για το μέλλον. Δυστυχώς, θα πρέπει να προβούμε στη δύσκολη απόφαση να περικόψουμε προσωπικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Η αλυσίδα Bed Bath & Beyond βρίσκεται πολύ κοντά σε πιθανή πτώχευση, καθώς οι πωλήσεις μειώνονται συνεχώς και οι ζημίες συσσωρεύονται. Τα ράφια των καταστημάτων της εταιρείας έχουν αδειάσει, καθώς οι προμηθευτές απαιτούν προκαταβολή, διαφορετικά απειλούν με διακοπή αποστολής αγαθών ή αλλαγή άλλων όρων πληρωμής. Η Bed Bath εξέδωσε μια προειδοποίηση ότι βρίσκεται σε καθεστώς «συνεχούς ανησυχίας» την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι μπορεί να εξαντληθούν τα χρήματα για την κάλυψη εξόδων.

Με βάση στοιχεία στις 26 Φεβρουαρίου του 2022, η αλυσίδα διέθετε 32.000 υπαλλήλους. Έκτοτε όμως ο αριθμός του εργατικού δυναμικού της έχει συρρικνωθεί. Τον Αύγουστο, η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να περικόψει το 20% του δυναμικού της από το τμήμα εταιρικών υπηρεσιών και την αλυσίδα προσφοράς, κλείνοντας παράλληλα και 150 καταστήματά της. 

Σήμερα, η Γκόουβ ενημέρωσε τους επενδυτές ότι η Bed Bath σημείωσε πρόοδο στη μείωση των λειτουργικών δαπανών της και ότι θα μειώσει το κόστος επιπλέον κατά 80 έως 100 εκατ.δολάρια, με ένα μέρος από αυτή τη μείωση του κόστους θα προέλθει από τις περικοπές προσωπικού. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Περιπλέκεται το σήριαλ της Bed Bath & Beyond: Ο CFO έπεσε από ουρανοξύστη

Ο CFO της Bed Bath & Beyond έπεσε από τον 18ο όροφο από ουρανοξύστη στη Νέα Υόρκη

Ο επόμενος George Soros; Πώς ένας 20χρονος έβγαλε 110 εκατ. στη μετοχή της Bed Bath & Beyond

 
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News