Business & Finance Κυριακή 29/01/2023, 19:27
BUSINESS & FINANCE

Bed Bath: Άδεια ράφια ενόψει της επικείμενης πτώχευσης – Το κέρδος της Target

Bed Bath: Άδεια ράφια ενόψει της επικείμενης πτώχευσης – Το κέρδος της Target

Άδεια ράφια, εμπορεύματα παλαιότερων σεζόν και λιγοστοί πελάτες στα καταστήματα. Αυτό ήταν το σκηνικό στα καταστήματα της Bed Bath & Beyond Inc. σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η άλλοτε κραταιά αλυσίδα ειδών σπιτιού οδεύει προς τη χρεοκοπία, σε κάτι που θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη κατάρρευση λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ από την εποχή της Toys “R” Us.

Η εταιρεία λιανικής με έδρα το Union του New Jersey ανακοίνωσε ότι δεν έχει τα κεφάλαια για να πληρώσει τους δανειστές της και οι αδιέξοδες προσπάθειες για την εξεύρεση πλειοδότη θα μπορούσαν να τη θέσουν σε πορεία προς εκκαθάριση, ανέφερε την Παρασκευή το Bloomberg News. 

Εβδομάδες μετά τα Χριστούγεννα και ενώ άλλα καταστήματα λιανικής πώλησης είχαν σταματήσει την πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών, το κατάστημα στο Νιου Τζέρσεϊ εξακολουθούσε να πουλάει φωτιζόμενα στολίδια δέντρων και ασορτί κόκκινες φανελένιες πιτζάμες για παιδιά και σκύλους. Ορισμένοι πελάτες είπαν ότι δεν μπορούσαν να βρουν βασικά είδη όπως σεντόνια, αλλά τα εργαλεία μασάζ και οι ηλεκτρικές σκούπες ήταν άφθονα.

Το κέρδος της Target

Περίπου 1.500 μίλια μακριά, κοντά στο Ντάλας, εργαζόμενοι και πελάτες ανησυχούσαν για το μέλλον της αλυσίδας, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει άλλα 87 καταστήματα εκτός από τα 150 που είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο.

Αν έκλεινε η Bed Bath & Beyond, «τι θα μας έμενε; η Target και η Walmart;», δήλωσε μία 71χρονη πελάτισσα, η οποία ζει στο Χιούστον αλλά επισκεπτόταν συγγενείς στην περιοχή. 

Ένας υπάλληλος του καταστήματος στην περιοχή του Ντάλας είπε ότι γνωρίζει για τα άσχημα δημοσιεύματα, αλλά δήλωσε ότι τα εμπορεύματα φτάνουν τακτικά και τόνισε ότι το κατάστημα δεν σχεδιάζει να κλείσει.

Ορισμένα καταστήματα Bed Bath & Beyond είναι εφοδιασμένα με εμπορεύματα παρά τις αναφορές για άδεια ράφια.
Με μια αίτηση πτώχευσης της Bed Bath & Beyond να γίνεται όλο και πιο πιθανή, ανταγωνιστικές αλυσίδες λιανικής πώλησης όπως η Target Corp. και η Walmart Inc. είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους νέους πελάτες, αν η εταιρεία αναγκαστεί να κλείσει.

Η Target «έχει επωφεληθεί από τις συνεχείς αλλαγές του τοπίου της λιανικής από τα πολυκαταστήματα σε ειδικούς παίκτες όπως η Toys ‘R’ Us», δήλωσε ο Rupesh Parikh, αναλυτής της Oppenheimer & Co. σε ένα ενημερωτικό σημείωμα προς τους επενδυτές την περασμένη εβδομάδα. «Πιστεύουμε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στο λιανεμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων, Bed Bath & Beyond».

Σε περίπτωση πλήρους εκκαθάρισης της Bed Bath & Beyond, η Target θα μπορούσε να αρπάξει έως και το 20% των δραστηριοτήτων της εταιρείας, προσθέτοντας 1,11 δισ. δολάρια σε πωλήσεις και 28 σεντς ανά μετοχή σε κέρδη, δήλωσε ο Parikh.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News