Business & Finance Τρίτη 7/03/2023, 22:37
BUSINESS & FINANCE

Siemens: Επένδυση 220 εκατ. δολ. για εργοστάσιο σιδηροδρομικών βαγονιών στη Β. Καρολίνα

Siemens: Επένδυση 220 εκατ. δολ. για εργοστάσιο σιδηροδρομικών βαγονιών στη Β. Καρολίνα

Επένδυση πάνω από 220 εκατ. δολάρια για την κατασκευή ενός εργοστασίου κατασκευής σιδηροδρομικών βαγονιών στη Βόρεια Καρολίνα αναμένεται να ανακοινώσει η Siemens AG.

Η ανακοίνωση έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί κατευθύνουν δισεκατομμύρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των γηρασμένων υποδομών και την αύξηση της μεταποίησης στις ΗΠΑ, ελπίζοντας να ενθαρρύνουν τις δαπάνες του ιδιωτικού τομέα και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας αναφέρει το Reuters. Μάλιστα ένα νομοσχέδιο που επιδοτεί την κατασκευή τσιπ έχει προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις από εταιρείες όπως η IBM και η Micron.

Η νέα μονάδα κατασκευής επιβατικών βαγονιών της Siemens, η οποία θα κατασκευαστεί σε μια έκταση 200 στρεμμάτων στο Λέξινγκτον, μια πόλη 20.000 κατοίκων στην κεντρική Βόρεια Καρολίνα, θα φέρει 500 νέες θέσεις εργασίας έως το 2028, δήλωσε η εταιρεία.

«Έχουμε μια σαφή δέσμευση από την κυβέρνηση να επενδύσει στις υποδομές και να κάνει μια μεταμόρφωση του τομέα της κινητικότητας προς πιο πράσινες (πηγές ενέργειας)», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens AG, Roland Busch σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Ο Busch δήλωσε ότι η Siemens έχει ισχυρά ερείσματα στην αγορά και βλέπει μακροπρόθεσμες ευκαιρίες ανάπτυξης στους σιδηροδρόμους υψηλής ταχύτητας.

Στους πελάτες της εταιρείας περιλαμβάνονται η Amtrak και δεκάδες οργανισμοί μεταφορών σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι θα είναι επιλέξιμοι για την παροχή κινήτρων για «πράσινες» μηχανές.

Η σιδηροδρομική μονάδα της Siemens θα λάβει επιχορήγηση για την ανάπτυξη θέσεων εργασίας από την πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας, δήλωσε η εταιρεία. Η χρηματοδότηση προέρχεται εν μέρει από τον διακομματικό νόμο για τις υποδομές που ψηφίστηκε το 2021, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής τρένων και λογισμικού ανακοίνωσε το ισχυρότερο τρίμηνο όλων των εποχών για τη βιομηχανική της δραστηριότητα τον Φεβρουάριο και αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη του έτους.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος ταξίδευε με την Amtrak για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, ενώ ήταν στο Κογκρέσο, έχει προωθήσει τις επενδύσεις στις επιβατικές σιδηροδρομικές μεταφορές και τον εκσυγχρονισμό του πολυσύχναστου «βορειοανατολικού διαδρόμου», ο οποίος είναι ένας από τους πιο επιβαρυμένους σιδηροδρομικούς διαδρόμους της χώρας.

Ο νόμος για τις υποδομές ύψους 1 τρισ. δολαρίων προβλέπει 66 δισ. δολάρια για τις σιδηροδρομικές μεταφορές, μια άνευ προηγουμένου ενίσχυση της ομοσπονδιακής βοήθειας για τα τρένα. Αυτό περιλαμβάνει 24 δισ. δολάρια σε επιχορηγήσεις για έργα στον βορειοανατολικό διάδρομο.

Η Amtrak δήλωσε τον Νοέμβριο ότι θέλει να επεκταθεί δραματικά σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και να προσθέσει έως και 39 διαδρομές του διαδρόμου και έως και 166 πόλεις έως το 2035.

Ο Mitch Landrieu, ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που είναι αρμόδιος για τον συντονισμό της εκταμίευσης των κονδυλίων για τις υποδομές, ανέφερε σε δήλωσή του ότι η ανακοίνωση «αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι οδηγούμε σε πρωτοφανείς επενδύσεις τον ιδιωτικό τομέα», με την εφαρμογή του νόμου για τις υποδομές.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Στο blockchain και ψηφιακά εκδίδουν πλέον τα επενδυτικά ομόλογα οι τεχνολογικοί κολοσσοί

Hack the Box: Ανακοινώθηκε η επένδυση 55 εκατ. δολαρίων της Carlyle

175 χρόνια Siemens: Από τους τηλέγραφους το 1847 στα σκάνδαλα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News