Business & Finance Τρίτη 21/03/2023, 20:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις για επιχειρηματικά ταξίδια

Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις για επιχειρηματικά ταξίδια

Ο πιο ακριβός προορισμός στον κόσμο για επιχειρηματικά ταξίδια παρέμεινε και πέρυσι η Νέα Υόρκη, καθώς η μετά την πανδημία έκρηξη των επιχειρηματικών ταξιδιών και η αύξηση του τουρισμού ώθησαν το κόστος σε άνοδο 8% το συγκριτικά με το 2021.  

To κόστος για τους επιχειρηματίες ή εργαζομένους που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς σκοπούς στη Νέα Υόρκη κυμάνθηκε στα 796 δολάρια ημερησίως, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας συμβούλων ECA International, η οποία παρακολουθεί τα νούμερα στα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων, στα εστιατόρια, ταξί, γεύματα, ποτά και άλλα έξοδα στο πλαίσιο έρευνας. 

Οι ΗΠΑ έχει την πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη, με την Ουάσιγκτον και το Σαν Φρανσίσκο να συμπεριλαμβάνονται στο τοπ πέντε, ενώ η Ελβετία φιγουράρει επίσης στις πέντε κορυφαίες θέσεις με δύο πόλεις τη Γενεύη και τη Ζυρίχη. 

Το κόστος «τσιμπάει» στη Νέα Υόρκη

Οι 10 πιο ακριβές πόλεις για επιχειρηματικά ταξίδια παγκοσμίως

Source: ECA International

Η αύξηση του πληθωρισμού είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για την αύξηση του κόστους ταξιδίων που εκτινάχθηκαν στα ύψη μετά την πανδημία. 

Το Χονγκ Κονγκ αποτελεί τον πιο ακριβό προορισμό στην Ασία με μέσο ημερήσιο κόστος της τάξης των 520 δολαρίων – μόλις κατά 5 δολάρια υψηλότερο από το ανταγωνιστικό χρηματοοικονομικό κέντρο της Σιγκαπούρης. Το Λονδίνο και το Παρίσι διατήρησαν τις θέσεις τους στο τοπ τεν, ενώ η Λουάντα της Ανγκόλα αποτελεί τον πιο ακριβό προορισμό στην Αφρική. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Δείκτης βιωσιμότητας: Τα δέκα καλύτερα και δέκα χειρότερα μέρη για να ζεις

Ευκαιρία για επίσκεψη στην Ευρώπη: Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ελλάδα για τους τουρίστες από ΗΠΑ;

Έρευνα Workmonitor: Οι έξι προτεραιότητες των εργαζομένων 

 

 
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News