Κόσμος Δευτέρα 7/11/2022, 20:44
ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Έλον Μασκ: Δίνει ψήφο στους Ρεπουμπλικάνους μέσω tweet

Έλον Μασκ: Δίνει ψήφο στους Ρεπουμπλικάνους μέσω tweet

Ο Έλον Μασκ συνέστησε στους Αμερικανούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν Ρεπουμπλικάνους στις αυριανές ενδιάμεσες εκλογές, ρίχνοντας το βάρος στους αντίπαλους του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν, λίγες μόλις ημέρες αφότου αγόρασε το Twitter και δεσμεύθηκε να προωθήσει την ελευθερία του λόγου. 

Ο Μασκ έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις από ορισμένες ομάδες που πιστεύουν ότι η στάση του όσον αφορά στην ελευθερία του λόγου θα αυξήσει τα φαινόμενα παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα. Μάλιστα, ορισμένοι διαφημιζόμενοι, μεταξύ των οποίων μεγάλες εταιρείες, απέσυραν τις διαφημίσεις από το Twitter υπό την πίεση ομάδων ακτιβιστών, οι οποίες φοβούνται ότι ο Μασκ θα καταστήσει πιο ήπιους τους κανόνες για το πληροφοριακό υλικό. 

Τώρα, το tweet του σε περισσότερους από 110 εκατ. followers αντιπροσωπεύει την πρώτη κίνηση που γίνεται από επικεφαλής πλατφόρμας social media να στηρίξει ένα πολιτικό κόμμα στις ΗΠΑ εν όψει των αυριανών εκλογών για το Κογκρέσο, όπου το Δημοκρατικό κόμμα αναμένεται να υποστεί μεγάλες απώλειες. 

Ο Μασκ απηύθυνε το μήνυμά του σε ψηφοφόρους που έχουν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ανεξάρτητη άποψη» γράφοντας: ««Η κοινή εξουσία περιορίζει τις χειρότερες υπερβολές και των δύο κομμάτων, επομένως συνιστώ να ψηφίσετε υπέρ ενός Ρεπουμπλικανικού Κογκρέσου, δεδομένου ότι η προεδρία είναι Δημοκρατική».

«Οι σκληροπυρηνικοί Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι δεν ψηφίζουν ποτέ ο ένας τον άλλον, επομένως οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι είναι αυτοί που πραγματικά αποφασίζουν ποιος θα αναλάβει!», πρόσθεσε ο Μασκ.

Σε δήλωσή της στο Reuters, η Jessica Gonzalez, εκ των επικεφαλής της Free Press, ομάδας υπεράσπισης για θέματα μέσων ενημέρωσης στη δημοκρατία, είπε ότι το σχόλιο του Μασκ έδειξε ότι «δεν δείχνει πως είναι υπεύθυνος διευθύνων σύμβουλο τον οποίο μπορούν να εμπιστευτούν οι διαφημιστές».
 
Ο Μασκ, ο οποίος συχνά κάνει σχόλια για την αμερικανική πολιτική, είχε στο παρελθόν δηλώσει ότι θα ψήφιζε υπέρ των Ρεπουμπλικάνων, παρότι στηρίζει τις πιο μετριοπαθείς φωνές και από τα δύο κόμματα. Έχει επίσης δηλώσει ότι σκοπεύει να υποστηρίξει τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις για την προεδρική κούρσα του 2024, θεωρώντας τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αρκετά μεγάλο για να υπηρετήσει ξανά πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ είχε διατυπώσει έντονη κριτική στις προτάσεις του Μπάιντεν και των Δημοκρατικών γενικότερα να φορολογήσουν δισεκατομμυριούχους και να δώσουν περισσότερα φορολογικά κίνητρα σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που κατασκευάζουν ηλεκτρικά οχήματα που έχουν οργανωμένα σωματεία εργαζομένων. Η Tesla δεν διαθέτει σωματεία εργαζομένων στις μονάδες της στις ΗΠΑ. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Διαβάστε επίσης:

ΝΥΤ: Το Twitter καθυστερεί τη μηνιαία συνδρομή των 8 δολαρίων

Τζ. Ντόρσεϊ: Συγγνώμη που μεγάλωσα τόσο πολύ το Twitter

Έλον Μασκ: Ο πράκτορας του χάους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News