Κόσμος Δευτέρα 12/09/2022, 21:56
ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Σε δημοπρασία προσωπικά του αντικείμενα από τότε που ήταν φοιτητής

Έλον Μασκ: Σε δημοπρασία προσωπικά του αντικείμενα από τότε που ήταν φοιτητής

Η Τζένιφερ Γκουίν έβγαινε με τον Έλον Μασκ στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν οι δύο τους σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, πολλά χρόνια προτού ο 51χρονος πλέον δισεκατομμυριούχος Μασκ ξεχωρίσει ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.   

Από εκείνη την περίοδο της ζωής τους, η Γκουίν έχει μια σειρά από κειμήλια τα οποία τώρα δημοπρατεί μέσω της αμερικανικής πλατφόρμας RR Auction: 18 φωτογραφίες του Μασκ, μια χειρόγραφη κάρτα γενεθλίων με την υπογραφή «Love, Elon», και ένα χρυσό κολιέ που εκείνος της είχε δώσει ως δώρο.

Το κολιέ έχει μάλιστα πάνω του και ένα σμαράγδι το οποίο, όπως λέγεται, προήλθε από ορυχείο το οποίο διαχειριζόταν ο Νοτιοαφρικανός πατέρας του Έλον Μασκ στη Ζάμπια.

Σύμφωνα με τον Independent, η Γκουίν, η οποία έβγαινε με τον Musk για μια περίοδο το 1994, αποφάσισε να πουλήσει τα αντικείμενα για να συγκεντρώσει χρήματα για τα δίδακτρα του θετού γιου της.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που δημοπρατούνται προσωπικά αντικείμενα γνωστών επιχειρηματιών στην πλατφόρμα RR Auction. Η εταιρεία δημοπράτησε το πρώτο πρωτότυπο Apple-1 του Στηβ Τζομπς τον Αύγουστο στην τιμή των 680.000 δολαρίων. 

Επίσης, σε συνέντευξή της στο Insider Edition, η Γκουίν ανέφερε ότι το αφεντικό της Tesla είχε από τότε οραματιστεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όταν ήδη έβγαιναν ραντεβού πριν από 30 χρόνια. «Συζητούσε για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και για εναλλακτικές πηγές καυσίμων», είπε χαρακτηριστικά. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News