Κόσμος Τετάρτη 15/06/2022, 21:10
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μασκ λέει ότι κλίνει προς τον ΝτεΣάντις για πρόεδρο

Ο Μασκ λέει ότι κλίνει προς τον ΝτεΣάντις για πρόεδρο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε ότι μπορεί να υποστηρίξει τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις για πρόεδρο το 2024 και προέβλεψε ένα «μαζικό κόκκινο κύμα» νικών των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Ερωτηθείς στο Twitter, το πρωί της Τετάρτης προς ποιον «κλίνει» στις προεδρικές εκλογές, ο Μασκ απάντησε απλώς «ΝτεΣάντις», υποστηρίζοντας έναν συντηρητικό, που αναδεικνύεται ως κορυφαίος ανταγωνιστής του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2024.

Η κυβερνητική πολιτική του ΝτεΣάντις χαρακτηρίστηκε από την αντίθεσή του στους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία, την ψήφιση νόμου που περιορίζει τη δημόσια συζήτηση για ζητήματα LGBTQ στα σχολεία και τη διαμάχη με τη Ντίσνεϋ για τον νόμο, ο οποίος απαγορεύει κάθε αναφορά στην ομοφυλοφιλία στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. 

Ερωτηθείς για την υποστήριξη του Μασκ, ο ΝτεΣάντις αστειεύτηκε: «Χαιρετίζω την υποστήριξη από τους Αφροαμερικανούς, τι να πω». Ο Μασκ, ο οποίος είναι λευκός, μεγάλωσε στη Νότια Αφρική.

Ο Μασκ έγραψε επίσης στο Twitter ότι ψήφισε τη Μάιρα Φλόρες, μια Ρεπουμπλικανή που κέρδισε σε ειδικές εκλογές σε μια περιφέρεια του Κογκρέσου του νότιου Τέξας, ανατρέποντας έναν μακροχρόνιο Δημοκρατικό.

«Ψήφισα τη Μάιρα Φλόρες -η πρώτη φορά που ψήφισα Ρεπουμπλικανό», έγραψε ο Μασκ στο Twitter, απαντώντας σε ένα άρθρο για εκείνη. «Μαζικό κόκκινο κύμα το 2022», πρόσθεσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News