Κόσμος Παρασκευή 27/05/2022, 12:26
ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στο Twitter με τις δηλώσεις Μασκ: Νέα μήνυση κατά του δισεκατομμυριούχου

Χάος στο Twitter με τις δηλώσεις Μασκ: Νέα μήνυση κατά του δισεκατομμυριούχου

Συλλογική αγωγή υποβλήθηκε αυτή την εβδομάδα εναντίον του Έλον Μασκ από τον William Heresniak, επενδυτή της Twitter, και άλλα άτομα που έχουν συμφέροντα στην εταιρεία. Στην αγωγή σημειώνεται ότι ο Μασκ ευνοήθηκε οικονομικά, καθυστερώντας την ανακοίνωση της απόκτησης μεριδίου στην Twitter, αλλά και του σχεδίου του να γίνει μέλος του διοικητικού της συμβουλίου.

«Οι εσφαλμένες δηλώσεις και η χειραγώγηση της αγοράς έχουν δημιουργήσει χάος στα κεντρικά γραφεία της Twitter στο Σαν Φρανσίσκο», υποστηρίζουν οι ενάγοντες στην μηνυτήρια αναφορά.

Στο πλαίσιο αυτό γίνεται αναφορά και σε συγκεκριμένες «παραπλανητικές» αναρτήσεις του δισεκατομμυριούχου στο Twitter όσον αφορά την συμφωνία. Μεταξύ αυτών και η πρόσφατη ανάρτησή του για την προσωρινή αναστολή της συμφωνίας εξαγοράς λόγω αμφιβολιών για τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα.

Το tweet από τις 13 Μαΐου «αποτέλεσε μία προσπάθεια χειραγώγησης της αγοράς για τις μετοχές της Twitter, καθώς γνώριζε για τους ψεύτικους λογαριασμούς», σημειώνεται στην αναφορά.

Ο Frank Bottini, ένας εκ των δικηγόρων που εκπροσωπούν τους επενδυτές, δήλωσε ότι ο Μασκ «συνεχίζει να δυσφημεί την εταιρεία που θέλει να αγοράσει έναντι 44 δισ. δολαρίων σε μία προσπάθεια να επαναδιαπραγματευτεί την τιμή εξαγοράς. Την πεποίθηση αυτή έχουν εκφράσει και άλλοι αναλυτές, ιδίως αφότου ο Μασκ δήλωσε επιφυλακτικός όσον αφορά τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών, καθώς είχε διαρρεύσει αρκετές ημέρες νωρίτερα. 

Ο ίδιος ο Μασκ είχε μάλιστα δηλώσει μέσα στον Μάιο ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας με χαμηλότερη τιμή «δεν ήταν εκτός συζήτησης».

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του μήνα, συνταξιοδοτικό ταμείο της Φλόριντα άσκησε επίσης αγωγή έναντι του Μασκ, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση εξαγοράς της Twitter δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πριν το 2025, καθώς ο δισεκατομμυριούχος έχει αρκετά μεγάλο μερίδιο στην πλατφόρμα και συνεπώς ασκεί επιρροή στις αποφάσεις της εταιρείας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε επίσης:

Εμπόδιο στην εξαγορά της Twitter: Ασκήθηκε αγωγή εναντίον του Μασκ

ElonGate: Σκάνδαλο μεγατόνων με αεροσυνοδό για τον Μασκ

Μπορεί να καταρρεύσει η εξαγορά του Twitter; Το μάθημα από 4 αποτυχημένα deals του παρελθόντος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News