Κόσμος Τρίτη 10/05/2022, 21:51
ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Δηλώνει έτοιμος για επιστροφή του Τραμπ στο Twitter

Έλον Μασκ: Δηλώνει έτοιμος για επιστροφή του Τραμπ στο Twitter

Έτοιμος να υποδεχθεί ξανά στην πλατφόρμα του Twitter τον Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ο Έλον Μασκ στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι Financial Times.

«Νομίζω ότι ήταν μια ηθικά κακή απόφαση […] Νομίζω ότι δεν ήταν σωστό να αποκλειστεί ο Ντόναλντ Τραμπ, νομίζω ότι ήταν λάθος… Αποξένωσε μεγάλο μέρος της χώρας και δεν είχε ως αποτέλεσμα τελικά ο Ντόναλντ Τραμπ να μην έχει φωνή», δήλωσε ο Έλον Μασκ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο πρόκειται να αποκτήσει την Twitter έναντι περίπου 44 δισ. δολαρίων και στο πλαίσιο του οράματός του είναι η προώθηση της ελευθερίας του λόγου για την πλατφόρμα. Όπως διευκρίνισε ο ίδιος ο Μασκ, η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που θα πρέπει να λυθούν.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, σύμβουλος του Τραμπ δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν σχεδιάζει να επανέλθει στο Twitter ούτε έχει επικοινωνήσει με τον Μασκ. Ωστόσο, κατά τον ίδιο, ο Τραμπ συμφωνεί με την προσέγγιση που έχει ο Μασκ ως προς την πλατφόρμα.

Ο CEO της Tesla έχει τονίσει ότι το Twitter έχει μεγάλη σημασία για την δημοκρατία και την φιλοξενία διεθνών debate. Από την πλευρά της η Twitter έχει υποστηρίξει ότι οποιοσδήποτε αποκλεισμός προσώπων έγινε στο πλαίσιο προσπαθειών για μείωση της έκθεσης των χρηστών στην ρητορική μίσους και τις παρενοχλήσεις.

Οι σύμβουλοι του Τραμπ εντωμεταξύ έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι στην περίπτωση που επιστρέψει στο Twitter, τότε ενδέχεται να μειώσει την αξία του δικού του social media, του Truth Social, το οποίο και πρόσφατα έγινε ανοιχτό στο κοινό. Από την πλευρά του Μασκ, το λανσάρισμα του Truth Social αποτελεί απόδειξη ότι ο μόνιμος αποκλεισμός του Τραμπ από το Twitter ήταν αποτυχημένο μέτρο. Απεναντίας, ο Έλον Μασκ σημείωσε ότι οι αποκλεισμοί θα πρέπει να γίνονται σπανίως και να αφορούν bots και ψεύτικους λογαρισμούς.

Μάλιστα, ο Μασκ τόνισε ότι ο αποκλεισμός του Τραμπ μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη χειρότερα αποτελέσματα: «ο αποκλεισμός του Τραμπ από το Twitter δεν του αφαίρεσε την φωνή – θα την ενισχύσει από τη δεξιά. Για τον λόγο αυτό είναι ηθικά λάθος και εντελώς χαζό».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Financial Times, Wall Street Journal

Διαβάστε επίσης:

Μπορεί το Twitter να καταστρέψει την Tesla;

Επιστρέφει ο Τραμπ στο Twitter; – Τι είπε ανώτατο στέλεχος της πλατφόρμας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News