Business & Finance Πέμπτη 28/04/2022, 20:07
ΒUSINESS & FINANCE

Επιστρέφει ο Τραμπ στο Twitter; – Τι είπε ανώτατο στέλεχος της πλατφόρμας

Επιστρέφει ο Τραμπ στο Twitter; – Τι είπε ανώτατο στέλεχος της πλατφόρμας

Η μόνιμη απαγόρευση ενός ατόμου από μια υπηρεσία, όπως το Twitter αποτελεί μία «αρνητική έκβαση», ανέφερε ο Νικ Πίκλς, ανώτερο στέλεχος υπεύθυνος για τη δημόσια πολιτική στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η οριστική κατάργηση της πρόσβασης των ανθρώπων στις υπηρεσίες είναι, γενικά, αρνητική εξέλιξη. Ποιά θα ήταν η λύση σε αυτό;», υπογράμμισε.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση με τίτλο «Twitter: δύναμη και ευθύνη» που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, ο Πίκλς απάντησε σε ερώτηση του κοινού σχετικά με το εάν πρόσωπα, όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Twitter διέγραψε πέρυσι τον προσωπικό λογαριασμό του Τραμπ επειδή παραβίασε τους κανόνες του κατά της εξύμνησης της βίας, σηματοδοτώντας την πιο υψηλού προφίλ τιμωρία που έχει επιβάλει ποτέ η εταιρεία. Ο Τραμπ έχει επίσης αποκλειστεί από το Facebook.

Ο Έλον Μασκ συμφώνησε αυτή την εβδομάδα να εξαγοράσει το Twitter στην τιμή των 44 δισ. δολάρια, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία υποκινήθηκε από την υποτιθέμενη λογοκρισία της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, ο Τραμπ έχει πει ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει στο Twitter ακόμα κι αν ο Μασκ άρει την απαγόρευση του.

Η χρήση του ισόβιου αποκλεισμού ως εργαλείου για να αντιμετωπιστεί η ανεπιθύμητη ομιλία στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης συνιστά μεγάλες προκλήσεις για το συγκεκριμένο χώρο, με τις εταιρείες να αντιμετωπίζουν πιέσεις από κυβερνήσεις και ακτιβιστές να βάλουν φρένο στην υβριστική γλώσσα και στη διάδοση παραπληροφόρησης.

O Mάσκ έχει εκφράσει πολλές ιδέες για το πως θα μπορούσε να βελτιωθεί το Twitter που φέρει 16 χρόνια λειτουργίας, δεσμευόμενος να το μετατρέψει σε πλατφόρμα ελευθερίας του λόγους, κίνηση, που όπως είπε, είναι «σημαντική για τη λειτουργία της δημοκρατίας».

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Έχει νόημα το μπλοκάρισμα των λογαριασμών στο Twitter;

«Σωστή, αλλά και επικίνδυνη η απαγόρευση Τραμπ από το Twitter»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News