Business & Finance Κυριακή 6/11/2022, 21:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΝΥΤ: Το Twitter καθυστερεί τη μηνιαία συνδρομή των 8 δολαρίων

ΝΥΤ: Το Twitter καθυστερεί τη μηνιαία συνδρομή των 8 δολαρίων

Το Twitter θα καθυστερήσει τη μηνιαία συνδρομή των 8 δολαρίων με την οποία ένας χρήστης θα επαληθεύει τον λογαριασμό του και θα εμφανίζεται ένα σημάδι επαλήθευσης στο προφίλ του, όπως αναφέρουν σήμερα Κυριακή οι New York Times, επικαλούμενοι δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η προσφορά της συνδρομής μετατίθεται για μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ την ερχόμενη Τρίτη.

Η απόφαση αυτή έρχεται μία ημέρα αφότου το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε την υπηρεσία. Το Σάββατο, η εταιρεία είχε αναφέρει σε σημειώσεις που συνόδευαν την νέα ενημέρωση στην εφαρμογή του Twitter, ότι το σύστημα επαλήθευσης επί πληρωμή ήταν πλέον χαρακτηριστικό της συνδρομητικής υπηρεσίας, Twitter Blue.

«Εξουσία στον λαό», ανέφερε η ανακοίνωση. «Ο λογαριασμός σας θα έχει ένα μπλε σημάδι επιλογής, όπως και οι διάσημοι, οι εταιρείες και οι πολιτικοί που ήδη ακολουθείτε».

Η χρέωση για την υπηρεσία επαλήθευσης είναι μία από τις αλλαγές που έκανε ο Έλον Μασκ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία στο Twitter στα τέλη του περασμένου μήνα μετά την εξαγορά ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο δισεκατομμυριούχος δέχεται πιέσεις για τη συμφωνία, την οποία χρηματοδότησε εν μέρει με χρέος ύψους 13 δισ. δολαρίων. Το Twitter είναι εδώ και πολύ καιρό ασύμφορο και όπως σε και άλλες εταιρείες που διαχειρίζονται μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν περιορισθεί τα έσοδα από την ψηφιακή διαφήμιση καθώς η παγκόσμια οικονομία στρέφεται προς την ύφεση.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Μασκ απέλυσε περίπου τους μισούς υπαλλήλους του Twitter, ή περίπου 3.700 θέσεις εργασίας, λέγοντας ότι δεν έχει άλλη επιλογή διότι η εταιρεία χάνει 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

Πολλοί χρήστες και υπάλληλοι του Twitter εξέφρασαν ανησυχίες ότι τα νέα σήματα pay-for-play θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγχυση ενόψει των εκλογών της Τρίτης, επειδή οι χρήστες μπορούσαν εύκολα να δημιουργήσουν επαληθευμένους λογαριασμούς, για παράδειγμα παριστάνοντας τον πρόεδρο Μπάιντεν ή υποψήφιους πολιτικούς ή μέσα ενημέρωσης δημοσιεύοντας ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την αποτελέσματα. 

Ένας προγραμματιστής που εργάζεται στο τμήμα που είναι υπεύθυνο για την καινούργια υπηρεσία δήλωσε σήμερα Κυριακή «πήραμε την απόφαση να μεταφέρουμε την κυκλοφορία αυτής της υπηρεσίας στις 9 Νοεμβρίου, μετά τις εκλογές».

moneyreview.gr με πληροφορίες από NYT

Διαβάστε επίσης:

Twitter: Σε προσφορά οι συνδρομές 8 δολαρίων το μήνα

Τζ. Ντόρσεϊ: Συγγνώμη που μεγάλωσα τόσο πολύ το Twitter

Μαζικές απολύσεις, κλειστά γραφεία και μηνύσεις: Οι πρώτες μέρες του Μασκ στο Twitter

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News