Κόσμος Παρασκευή 4/03/2022, 17:30
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αναλυτής στην τηλεόραση ήπιε για τον θάνατο του χρηματιστηρίου

Άνοιξε ένα μπουκάλι νερό και έκανε πρόποση για τον θάνατο του ρωσικού χρηματιστηρίου

Ρωσία: Αναλυτής στην τηλεόραση ήπιε για τον θάνατο του χρηματιστηρίου

Οι συνέπειες των κυρώσεων στη Ρωσία είναι ήδη φανερές, με το ρούβλι να έχει πέσει σε ιστορικό χαμηλό, την οικονομία της χώρας να έχει υποβαθμιστεί σε «junk» από μεγάλους οίκους αξιολόγησης και τις ξένες εταιρείες να φεύγουν η μία μετά την άλλη.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ένας χρηματιστηριακός αναλυτής άνοιξε ένα μπουκάλι και ήπιε όχι στην υγεία, αλλά στον… θάνατο του χρηματιστηρίου της Ρωσίας κατά τη διάρκεια παρουσίας του σε ζωντανή εκπομπή της ρωσικής τηλεόρασης.

«Είναι ξεπερασμένες πια οι στρατηγικές για το χρηματιστήριο ή ελπίζεις ακόμη ότι θα παραμείνεις στο επάγγελμα;» ρώτησε με χιουμοριστική διάθεση τον Alexander Butmanov η παρουσιάστρια του ρωσικού καναλιού RBC.

Tότε, ο ιδρυτής της εταιρείας χρηματοοικονομικής τεχνολογίας DTI Algorithmic τής απάντησε στο ίδιο κλίμα: «Στη χειρότερη περίπτωση, θα δουλέψω ως Αϊ Βασίλης, όπως έκανα πριν 25 χρόνια».

Στη συνέχεια, ο Butmanov έσκυψε, έπιασε ένα γυάλινο μπουκάλι, το άνοιξε και κοιτώντας στην κάμερα είπε: «Στέλνω τους χαιρετισμούς μου στον  Sergei Usychenko, ο οποίος πριν 12-13 χρόνια ήπιε στον θάνατο του χρηματιστηρίου. Σήμερα πίνω ανθρακούχο νερό. Αγαπητό χρηματιστήριο, ήσουν κοντά μας, ήσουν ενδιαφέρον, αναπαύσου εν ειρήνη σύντροφε».

Όλη εκείνη την ώρα, η παρουσιάστρια τον κοιτούσε με γουρλωμένα μάτια και περιορίστηκε απλά να πει: «Δεν θα σχολιάσω αυτό που έγινε μόλις, γιατί δεν μπορώ να το πιστέψω».

Το χρηματιστήριο της Ρωσίας παραμένει κλειστό εδώ και πέντε μέρες. Το ρούβλι έχει υποχωρήσει από την ώρα που η Δύση ανακοίνωσε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας με στόχο το σύστημα SWIFT, τις κεντρικές τράπεζες της χώρας, τις εξαγωγές και τις τράπεζες, καθώς και συγκεκριμένα πρόσωπα όπως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

JP Morgan: Η Ρωσία κινδυνεύει με μια κρίση όμοια της χρεοκοπίας του 1998

«Τοξικό» το ρωσικό πετρέλαιο – Αναζητούνται… τάνκερ για τη μεταφορά του

Ρωσία: Υποβάθμιση σε junk από Moody’s και Fitch

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News