Κόσμος Παρασκευή 4/03/2022, 14:46
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: Πιο δημοφιλής με την εμπλοκή του στο ρωσο-ουκρανικό – Νικητής στις εκλογές δείχνει δημοσκόπηση

Μακρόν: Πιο δημοφιλής με την εμπλοκή του στο ρωσο-ουκρανικό – Νικητής στις εκλογές δείχνει δημοσκόπηση

Πρώτος στις προεδρικές εκλογές φαίνεται με τα σημερινά δεδομένα να αναδεικνύεται ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση της Opinion/kea Partners, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας Les Echos και του Radio Classique.

Συγκεκριμένα η δημοσκόπηση δίνει το προβάδισμα στο πρώτο εκλογικό γύρο του Απριλίου στον Εμανουέλ Μακρόν και την Μαρίν Λεπέν. Ο Μακρόν αναμένεται να κερδίσει το 29% των ψήφων, η Λεπέν το 16%, ενώ η Πεκρές και ο Ζεμούρ το 13% στον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, Μακρόν και Λεπέν αναμένεται να αναμετρηθούν στον δεύτερο εκλογικό γύρο, όπου ο πρώτος θα πάρει το χρίσμα για ανανέωση της πενταετούς του θητείας ως προέδρου, κερδίζοντας το 60% των Γάλλων ψηφοφόρων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μακρόν ανακοίνωσε χθες επίσημα τηνυποψηφιότητά του στις γαλλικές εκλογές. «Ζητών την εμπιστοσύνη σας», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, του οποίου η δημοτικότητα εκτιμάται πως έχει ενισχυθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω της έντονης εμπλοκής του στο ρωσοουκρανικό, όπου διατηρεί επαφές με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι, αλλά και τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.

Μάλιστα, χθες, ο Μακρόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τους δύο ηγέτες. «Τα χειρότερα έπονται», δήλωσε εκπρόσωπός του μετά την επικοινωνία που είχε ο Γάλλος πρόεδρος με τον Πούτιν, ενώ επεσήμανε δια στόματος του Μακρόν ότι ο Πούτιν έκανε «μεγάλο λάθος» και ότι ο πόλεμος θα κοστίσει ακριβά στη Ρωσία σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Μακρόν: «Τα χειρότερα έρχονται» – Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν

Εμ. Μακρόν: Διαρκείας οι συνέπειες στον αγροτικό κλάδο από την κρίση στην Ουκρανία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News