Κόσμος Πέμπτη 3/03/2022, 17:33
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: «Τα χειρότερα έρχονται» – Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν

Μακρόν: «Τα χειρότερα έρχονται» – Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν

«Τα χειρότερα έρχονται» όπως εκτιμά ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, αφού ολοκλήρωσε την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι ο Πούτιν έκανε «μεγάλο λάθος» όσον αφορά την εισβολή στην Ουκρανία, ενώ σημείωσε ότι ο πόλεμος θα κοστίσει ακριβά στη Ρωσία μακροπρόθεσμα.

Στο τηλεφώνημα που διήρκεσε μιάμιση ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος εξήγησε στον Μακρόν ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει τους στόχους της εισβολής του στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το Interfax. Επίσης, ο Πούτιν σημείωσε ότι όλα πηγαίνουν βάσει σχεδίου και ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει. Παράλληλα, όπως δήλωσε αξιωματούχος από το γραφείο Τύπου του Εμανουέλ Μακρόν, ο Πούτιν αρνήθηκε ότι έχει βομβαρδίσει το Κίεβο, καθώς και ότι έχει βλάψει αμάχους. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο αξιωματούχος, ο Μακρόν αποδοκίμασε τις κινήσεις του Ρώσου προέδρου.

«Δεν υπήρχε τίποτα σε αυτά που είπε ο πρόεδρος Πούτιν που θα μπορούσε να μας καθησυχάσει», είπε ο Γάλλος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε το αφήγημα ότι επιδιώκει την «αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας».

«Λέτε ψέματα στον εαυτό σας», είπε ο κ. Μακρόν στον κ. Πούτιν, σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο. «Θα κοστίσει ακριβά στη χώρα σας, η χώρα σας θα καταλήξει απομονωμένη, αποδυναμωμένη και υπό κυρώσεις για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».

O Γάλλος πρόεδρος επίσης σημείωσε ότι θα παραμείνει σε επικοινωνία με τον Πούτιν «για όσο μπορεί και όσο χρειαστεί», προκειμένου να σταματήσει τις επιθέσεις στην Ουκρανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γάλλος πρόεδρος συνομίλησε σήμερα ξανά και με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg, AFP

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας: Διαπραγματεύσεις εν μέσω βομβαρδισμών

Πόσοι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία – Σε ποιες χώρες βρίσκουν καταφύγιο

«Τοξικό» το ρωσικό πετρέλαιο – Αναζητούνται… τάνκερ για τη μεταφορά του

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News