Κόσμος Παρασκευή 28/01/2022, 15:36
ΚΟΣΜΟΣ

3 πράγματα που πρέπει να ξέρουν οι γονείς για το metaverse

3 πράγματα που πρέπει να ξέρουν οι γονείς για το metaverse

Παρότι δεν έχει δείξει ακόμη τις πλήρεις δυνατότητές του, το metaverse αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και κερδίζει οπαδούς ή τουλάχιστον έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον σε μικρούς και μεγάλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Το «μέλλον του Ίντερνετ», όπως το έχουν αποκαλέσει ορισμένοι είναι μία διαδραστική ψηφιακή πραγματικότητα, στην οποία μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση με συσκευές εικονικής πραγματικότητας και ενισχυμένης πραγματικότητας.

Το metaverse δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως ακόμη, ωστόσο τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας μα δίνουν μία «γεύση» για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί. Παρότι είναι ακόμη νωρίς για να μιλάμε για τους κινδύνους και τις αλλαγές που θα φέρει το metaverse, ιδίως όσον αφορά τα μικρά παιδιά, υπάρχουν τρία πράγματα που οι γονείς θα πρέπει να λάβουν υπόψιν:

1. Θα είναι δυσκολότερο να προστατεύσετε τα παιδιά από ακατάλληλο περιεχόμενο

Τα βιντεοπαιχνίδια για κονσόλες έχουν προειδοποιήσεις ειδικά για τα παιδιά. Αντιθέτως, οι προειδοποιήσεις στο metaverse θα φαίνονται μόνο στο άτομο που βρίσκεται ήδη στην ψηφιακή πραγματικότητα. Συνεπώς θα είναι δυσκολότερο να διασφαλίσετε ότι τα παιδιά έχουν πρόσβαση μόνο σε κατάλληλο περιεχόμενο.

2. Τα παιδιά θα αξιολογήσουν διαφορετικά το metaverse σε σχέση με τους ενήλικες

Σύμφωνα με το World Economic Forum, υπάρχουν ορισμένες έρευνες που καταδεικνύουν ότι τα παιδιά ενδέχεται να απορροφηθούν πολύ περισσότερο από την εμπειρία σε σχέση με τους ενήλικες. Γα τον λόγο αυτό και ανακύπτουν ερωτήματα όσον αφορά την επίβλεψη και τον περιορισμό του χρόνου που περνούν στον metaverse.

3. Οι γονείς θα πρέπει να ασχοληθούν ενεργά με το metaverse

Εάν τα παιδιά φορούν τη συσκευή, δεν θα μπορείτε πια να ελέγξετε φευγαλέα τι παρακολουθεί στην οθόνη. Για να μπορέσετε να διασφαλίσετε ότι η εμπειρία του θα είναι καλή και ασφαλής, θα πρέπει να γνωρίζετε τα θετικά και τα αρνητικά του.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Το metaverse είναι το next big thing – Αλλά τι είναι;

Ποιοι αγοράζουν οικόπεδα στο metaverse

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS