Κόσμος Τετάρτη 8/12/2021, 20:28
ΚΟΣΜΟΣ

Financial Times: Αυστηρότερα μέτρα θα επιβληθούν στην Αγγλία

Financial Times: Αυστηρότερα μέτρα θα επιβληθούν στην Αγγλία

Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα εξετάζονται στην Αγγλία λόγω της αυξημένης ανησυχίας για την μετάλλαξη Όμικρον, τα οποία ενδέχεται να ανακοινωθούν ακόμη και σήμερα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times, η κυβέρνηση πρόκειται να επιβάλει περαιτέρω περιορισμούς στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής χρήσης πιστοποιητικών εμβολιασμού για μεγάλους χώρους εκδηλώσεων και υποχρεωτική τηλεργασία.

Τα νέα μέτρα στοχεύουν στον περιορισμό της μετάδοσης της νέας μετάλλαξης που υπολογίζεται πως μολύνει περίπου 1.000 άτομα την ημέρα στη Βρετανία. Όπως μάλιστα επεσήμανε στους Financial Times ο Neil Ferguson επιδημιολόγος και σύμβουλος της κυβέρνησης Τζόνσον, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων της Όμικρον διπλασιάζεται κάθε τρεις ημέρες ή λιγότερο.

Plan B

Παρότι η Βρετανία βρίσκεται αδιαμφισβήτητα εν μέσω του τέταρτου κύματος μολύνσεων, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμη στο λεγόμενο «plan b». Αξιωματούχοι είχαν ξεκαθαρίσει στο παρελθόν ότι το σχέδιο θα εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων επιβαρύνει σοβαρά τη λειτουργία των υγειονομικών υπηρεσιών.

Τον Νοέμβριο είχε σημειωθεί ότι το Plan B περιλαμβάνει τη χρήση του υγειονομικού πάσου για είσοδο σε ορισμένους δημόσιους χώρους, όπως τα κλαμπ και άλλους πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νοσηλείες και οι θάνατοι από Covid στη Βρετανία είναι πολύ χαμηλότεροι σε σχέση με τις προηγούμενες εξάρσεις του ιού στη χώρα. Παρόλα αυτά, η μετάλλαξη όμικρον προκαλεί ανησυχία, καθώς δεν έχει σχηματιστεί ακόμη πλήρης εικόνα σχετικά με τα συμπτώματα που προκαλεί.

moneryeview.gr με πληροφορίες από Financial Times

Διαβάστε επίσης:

Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο – Και για τους εμβολιασμένους

Βρετανία: Τα προϊόντα ακριβαίνουν πριν τα Χριστούγεννα 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News