Κόσμος Δευτέρα 2/08/2021, 14:07
THE TIMES

Βρετανία: Προς αυστηροποίηση των ταξιδιωτικών κανόνων για την Ισπανία;

Νέα «σύννεφα» για την τουριστική αγορά της νότιας Ευρώπης

Βρετανία: Προς αυστηροποίηση των ταξιδιωτικών κανόνων για την Ισπανία;

Συστάσεις προς τους Βρετανούς να μην επισκέπτονται δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ισπανία, λόγω ανησυχιών για την πανδημία, σχεδιάζει να απευθύνει η βρετανική κυβέρνηση στο πλαίσιο αναθεώρησης των κανονισμών της για τα ταξίδια προς το εξωτερικό, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times.

Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει στη φυγή περίπου ενός εκατομμυρίου Βρετανών που παραθερίζουν στο εξωτερικό, προκαλώντας νέο πλήγμα στην τουριστική αγορά της νότιας Ευρώπης εν μέσω της καλοκαιρινής σεζόν.

Το δημοσίευμα των Times δεν διευκρινίζει ποιες ακριβώς είναι οι ανησυχίες του Λονδίνου για την Ισπανία. Η μετάλλαξη Δέλτα έχει «επισκεφθεί» και τη Μαδρίτη, ωστόσο, ο κυλιόμενος επταήμερος μέσος όρος στην ισπανική πρωτεύουσα υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Βρετανίας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες των Times, που δημοσιεύθηκαν σήμερα, ημέρα κατα την οποία το ημέρα τέθηκε σε εφαρμογή η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε..

Οι ταξιδιωτικοί κανόνες που εφαρμόζει η βρετανική κυβέρνηση έχουν εξοργίσει Ευρωπαίους συμμάχους της Βρετανίας και έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια αεροπορικών εταιρειών και τουριστικών φορέων. Σε επιστολή του προς τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον που διέρρευσε στα ΜΜΕ, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Ρίσι Σουνάκ ζήτησε επείγουσα χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Σύμφωνα με τους κανόνες που θα αναθεωρηθούν την Πέμπτη, οι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις μπορούν να επιστρέφουν στη Βρετανία από τις χώρες της “πορτοκαλί” λίστας χωρίς καραντίνα. Όσοι επιστρέφουν από τις χώρες της «κόκκινης» λίστας θα πρέπει να πληρώσουν 1.750 λίρες για 10ημερη καραντίνα σε ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τους Times η πορτοκαλί λίστα αναμένεται να αναθεωρηθεί την Πέμπτη, ωστόσο, οι διαφωνίες στους κόλπους της βρετανικής κυβέρνησης θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την λήψη απόφασης. Βάσει του νέου σχεδιασμού η Ισπανία αναμένεται να προστεθεί στη νέα λίστα, μετέεδωσαν οι Times, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με την Ελλάδα και την Ιταλία.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News