Κόσμος Κυριακή 6/06/2021, 12:54
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Καμία απόφαση ακόμα για άρση των μέτρων στις 21 Ιουνίου 

Τα σταθερά ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων είναι καθησυχαστικά

Βρετανία: Καμία απόφαση ακόμα για άρση των μέτρων στις 21 Ιουνίου 

Πολύ νωρίς για να πει εάν η κυβέρνηση θα επιμείνει στο σχέδιό της να άρει πλήρως τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αγγλία στις 21 Ιουνίου, υποστήριξε πως είναι ο Βρετανός υπουργός Υγείας. 

Όπως τόνισε ο Ματ Χάνκοκ η μετάλλαξη από την Ινδία η οποία έκανε την εμφάνισή της τον τελευταίο μήνα εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και είναι αυτή που επικρατεί στην Αγγλία, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις.

Τα σταθερά ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων είναι καθησυχαστικά, ούτως ώστε οι αξιωματούχοι να εξετάζουν την άρση των περιοριστικών μέτρων. 

«Είναι πολύ νωρίς για να πάρουμε μια τελική απόφαση. Με τον πρωθυπουργό και την ομάδα των ειδικών θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα αυτήν την εβδομάδα. Έχουμε πει ότι θα δώσουμε στους πολίτες αρκετό χρόνο πριν τις 21 ​​Ιουνίου», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Sky News, για να προσθέσει ότι τη δεδομένη στιγμή η κυβέρνηση δεν είναι αρνητική για την ημερομηνία αυτή. 

Ωστόσο όπως υπογράμμισε είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να εμβολιασθούν και με τις δύο δόσεις, καθώς τα δεδομένα δείχνουν ότι είναι η πιο αποτελεσματική προστασία για τη νέα μετάλλαξη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν διακρίνει κάτι βάσει των στοιχείων που θα μπορούσε να αναστείλει την άρση των μέτρων, εντούτοις τόνισε ότι απαιτείται προσοχή. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News