Κόσμος Κυριακή 4/07/2021, 12:59
ΚΟΣΜΟΣ

Αγγλία: Θέμα προσωπικής επιλογής τα μέτρα κατά της πανδημίας

Αγγλία: Θέμα προσωπικής επιλογής τα μέτρα κατά της πανδημίας

Η γενικότερη αντίληψη στη μάχη κατά της Covid-19 στην Αγγλία είναι «πολύ θετική», την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε πορεία να εισέλθει σε μια «πιο ανεκτική φάση», σύμφωνα με τον υπουργό στέγασης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η κυβέρνηση ελπίζει να καταργήσει τους εναπομείναντες περιορισμούς στις 19 Ιουλίου και τα μέτρα που ισχύουν για την αντιμετώπιση του ιού θα γίνουν «θέμα προσωπικής επιλογής», όπως ανέφερε Ρόμπερτ Τζένικ στο Sky News.

«Θα είναι μια διαφορετική περίοδος όπου εμείς ως ιδιώτες θα λαμβάνουμε τις αποφάσεις, από το δίνει οδηγίες η κυβέρνηση για το τι πρέπει να κάνουμε», τόνισε, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσει τα σχέδιά του τις επόμενες μέρες. Η Sunday Telegraph ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έχει υπογράψει μια σειρά μέτρων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η χώρα θα βαδίσει στο εξής, όπως η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε τον περασμένο μήνα εξαιτίας της μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα, ωστόσο δεν αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικά στους ηλικιωμένους που είναι πιο πιθανό να υποστούν σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους, έχει περιορίσει τον αντίκτυπο της πανδημίας. Περισσότερο από το 85% των ενηλίκων έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, ενώ το 65% έχει κάνει και τις δύο. 

moneyreview.gr mε πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News