Κόσμος Τετάρτη 28/07/2021, 16:24
BBC

Βρετανία: Τέλος η καραντίνα για πλήρως εμβολιασμένους;

Βρετανία: Τέλος η καραντίνα για πλήρως εμβολιασμένους;

Οι ταξιδιώτες από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ που είναι πλήρως εμβολιασμένοι πρόκειται να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξή τους στην Αγγλία, μεταδίδει το BBC. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου η αρμόδια επιτροπή της κυβέρνησης συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα και έλαβε την εν λόγω απόφαση. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας και μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν η απόφαση θα αφορά μόνο την Αγγλία ή ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Επί του παρόντος, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα όταν ταξιδεύουν από χώρες που περιλαμβάνονται στον πορτοκαλί κατάλογο, με εξαίρεση τη Γαλλία. Αλλά αυτό δεν ισχύει για άτομα που έχουν εμβολιαστεί εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας πιέζουν για αλλαγές στους κανόνες, ώστε οι ξένοι ταξιδιώτες να μπορούν να επισκεφθούν πιο εύκολα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανέφερε πως επιθυμεί οι Αμερικανοί πολίτες να έρχονται στην Αγγλία ελεύθερα και ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ΗΠΑ σχετικά με έναν ταξιδιωτικό διάδρομο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News