Κόσμος Κυριακή 5/12/2021, 09:04
ΚΟΣΜΟΣ

Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο – Και για τους εμβολιασμένους

Από τις 7 Δεκεμβρίου

Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο – Και για τους εμβολιασμένους

Την υποχρεωτική διενέργεια τεστ κορωνοϊού για όλους τους ταξιδιώτες προς το Ηνωμένο Βασίλειο, ακόμη και για τους εμβολιασμένους, ανακοίνωσε αιφνιδίως η κυβέρνηση της χώρας. 

Το νέο μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 7 Δεκεμβρίου και θα είναι προσωρινό, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Sajib Javid. 

Στόχος είναι να αποφευχθεί η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον. Μέχρι στιγμής, άλλωστε, έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 150 άτομα, τα οποία φέρουν τη νέα παραλλαγή. 

Όσοι, επομένως, θέλουν να ταξιδέψουν προς το Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει να κάνουν rapid ή PCR test έως και 48 ώρες πριν την προγραμματισμένη πτήση. Εάν είναι θετικοί στον ιό, τότε δεν θα τους επιτρέπεται να ταξιδέψουν, ακόμη και αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

Όπως είναι εύλογο, ο κλάδος των αερομεταφορών δεν είδε με καλό μάτι αυτή την εξέλιξη, θεωρώντας ότι θα επιδράσει αρνητικά στη διάθεση για ταξίδια. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κλαδικός δείκτης απώλεσε σχεδόν το 1/5 της αξίας του τον Νοέμβριο (18%), υπό τον φόβο της επαναφοράς των ταξιδιωτικών περιορισμών.  

Κι όλα αυτά, λίγες εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, μία περίοδο την οποία είχαν κυκλώσει οι αεροπορικές, προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδά τους. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Ευρώπη: Τα «όπλα» κατά της νέας έξαρσης – Αβεβαιότητα λόγω Όμικρον

Σε 38 χώρες η Όμικρον – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News