Κόσμος Τρίτη 26/10/2021, 21:36
ΚΟΣΜΟΣ

Ζάκερμπεργκ: Συντονισμένη προσπάθεια εναντίον της Facebook – Επιλεκτική χρήση των εγγράφων

Ζάκερμπεργκ: Συντονισμένη προσπάθεια εναντίον της Facebook – Επιλεκτική χρήση των εγγράφων

«Η κριτική που γίνεται καλοπροαίρετα μας βοηθά να γινόμαστε καλύτεροι, αλλά η άποψή μου είναι ότι βλέπουμε μία συντονισμένη προσπάθεια με επιλεκτική χρήση εγγράφων που έχουν διαρρεύσει, ώστε να παρουσιαστεί μία ψευδής εικόνα της εταιρείας μας». Πρόκειται για τη φράση με την οποία ξεκίνησε ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

Διαβάστε επίσης: Facebook: Στα ύψη τα κέρδη παρά τα «πυρά» που δέχεται

«Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε μία ανοιχτή κουλτούρα που ενθαρρύνει τη συζήτηση και την έρευνα στη δουλειά μας, ώστε να μπορούμε να προοδεύουμε σε πολλά σύνθετα ζητήματα, τα οποία δεν απευθύνονται μόνο σε εμάς», συνέχισε ο ίδιος, αναφερόμενος στα πυρά που δέχεται μετά τις καταγγελείες της πρώην υπαλλήλου της εταιρείας, Φράνσις Χόγκεν. Η τελευταία μίλησε εχθές ενώπιον επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου, καταθέτοντας ξανά κατά της Facebook.

Διαβάστε επίσης: Πώς το Facebook επιδοτεί το μίσος

Το αποτέλεσμα των ισχυρισμών της Χόγκεν και τα έγγραφα που διέρρευσαν στον Τύπο μετά τις μαρτυρίες της, τα λεγόμενα Facebook Papers, έχουν φέρει τον τεχνολογικό κολοσσό ενδεχομένως στη μεγαλύτερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει από την ίδρυσή της. Τα έγγραφα περιγράφουν τα μεγαλύτερα προβλήματα της εταιρείας, από τις δυσκολίες εντοπισμού και κατάργησης των αναρτήσεων ρητορικής μίσους, παραπληροφόρησης και μέχρι τη χρήση της πλατφόρμας για εμπόριο λευκής σαρκός και πρόκληση ζημίας σε χρήστες νεαρής ηλικίας.

Διαβάστε επίσης: Φράνσις Χόγκεν: Ποια είναι η γυναίκα που μπορεί να καταστρέψει τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Παραλείψεις

Η Facebook έχει ήδη αρνηθεί ορισμένες από τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι είναι παραπλανητικές και ότι δεν αντιπροσωπεύουν την έρευνα και τις δράσεις της. Επίσης, oι παραλείψεις από την πλευρά της Facebook για διαγραφή ή αναφορά των περιστατικών αυτών οφείλεται σε έλλειψη συντονιστών που καταλαβαίνουν τοπικές διαλέκτους και το εκάστοτε πολιτισμικό πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press. Επιπλέον, η πλατφόρμα δεν έχει αναπτύξει κατάλληλες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες θα μπορούσαν να εντοπίσουν τέτοιου είδους περιεχόμενο σε διαφορετικές γλώσσες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η YouTube, η TikTok και η Snap προσπάθησαν να αποστασιοποιηθούν από την Facebook σε σημερινή ακρόαση ενώπιον αρμόδιας επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας, η οποία έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τις ενέργειες μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών βέβαια και η Facebook, για την προστασία των προσωπικών δεδομένων ανηλίκων.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News