Κόσμος Πέμπτη 21/10/2021, 14:40
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Επιστρέφει δριμύτερος και αποφασισμένος στα social media

Τα social media διαδραμάτισαν σημαίνοντα ρόλο στην εκλογή του Τραμπ στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Επιστρέφει δριμύτερος και αποφασισμένος στα social media

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όχι μόνο έχει βαλθεί να επιστρέψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά επιθυμεί να το κάνει με εκκωφαντικό τρόπο. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει αποκλεισθεί από το Facebook και το Twitter, από τις 6 του περασμένου Ιανουαρίου και την εισβολή των υποστηρικτών του στον Λευκό Οίκο. 

Διαβάστε επίσης: Tραμπ: Αγωγή κατά των τεχνολογικών κολοσσών που διέγραψαν τους λογαριασμούς του

Ο πρώην Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επιστρέφει δριμύτερος, καθώς ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ένα δικό του social media, με σκοπό να περιορίσει τη δεσπόζουσα θέση των εγκαθιδρυμένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Παρά το γεγονός ότι απουσιάζει από τα social media, αυτή και μόνο η ανακοίνωσή του ήταν αρκετή για τις μετοχές των Facebook και Twitter, να κινηθούν πτωτικά πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street. 

Η νέα πλατφόρμα του Ντόναλντ Τραμπ θα έχει την ονομασία TRUTH Social (σαφής ο υπαινιγμός) και θα βρίσκεται υπό την σκέπη του ομίλου Trump Media & Technology, «για να σταθούμε απέναντι στην τυραννία των Big Tech».

Τα σχέδια για τη νέα εταιρεία, προβλέπουν την είσοδό της στο χρηματιστήριο μέσω συγχώνευσης με τη Digital World Acquisition, μια Εταιρεία Απόκτησης Ειδικού Σκοπού (SPAC) η οποία πέρασε την είσοδο της Wall Street μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Να σημειωθεί ότι τα social media διαδραμάτισαν σημαίνοντα ρόλο στην εκλογή του Τραμπ στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ, ενώ σε όλη τη διάρκεια της θητείας του χρησιμοποίησε το Twitter, ως εργαλείο δημοσιοποίησης ακόμη και των πιο παράλογων σκέψεών του.

Διαβάστε επίσης: Λευκός Οίκος: Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μας λείπει στο Twitter

Όπως αναφέρει το Reuters, η δική του πλατφόρμα θα του εξασφαλίσει την πρόσβαση ξανά στα κοινά, ωστόσο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα στεφθεί με επιτυχία του εγχείρημά του, καθώς οι ακόλουθοί του σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται ούτε να πλησιάσουν τον αριθμό ακολούθων στον επίσημο λογαριασμό του προέδρου των ΗΠΑ στο Twitter. 

Άλλωστε παρόμοιες προσπάθειες όπως αυτές των Gab και Parler, δεν έχουν καταφέρει να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό χρηστών και κατά συνέπεια δεν μπορούν να αποκομίσουν αξιόλογα έσοδα από τις διαφημίσεις. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News