Κόσμος Κυριακή 5/03/2023, 17:00
ΚΟΣΜΟΣ

Οι πωλήσεις του προμηθευτή της Apple Foxconn μειώνονται, αλλά είναι «περίπου σύμφωνες με τις προσδοκίες της αγοράς»

Οι πωλήσεις του προμηθευτή της Apple Foxconn μειώνονται, αλλά είναι «περίπου σύμφωνες με τις προσδοκίες της αγοράς»

Οι πωλήσεις της Hon Hai Precision Industry Co. τον Φεβρουάριο μειώθηκαν κατά 11,7% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, παρά την ώθηση για τον συναρμολογητή iPhone από την επαναλειτουργία της Κίνας.

Ο προμηθευτής της Apple Inc., γνωστός και ως Foxconn, ανακοίνωσε ότι τα μηνιαία έσοδα μειώθηκαν στα 402 δισ. δολάρια NT$ (13 δισ. δολάρια) τον περασμένο μήνα. Παρόλα αυτά, οι προοπτικές του πρώτου τριμήνου είναι «περίπου σύμφωνες με τις προσδοκίες της αγοράς», με βάση τα στοιχεία πωλήσεων των δύο τελευταίων μηνών, ανέφερε η Hon Hai σε ανακοίνωσή της την Κυριακή. 

Επισημαίνεται επίσης ότι οι διακοπές για την αργία του σεληνιακού νέου έτους στην Κίνα πραγματοποιήθηκαν φέτος τον Ιανουάριο, ενώ το 2022 πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο.

Η παραγωγή στο τεράστιο συγκρότημα συναρμολόγησης iPhone της ταϊβανέζικης εταιρείας στην κινεζική πόλη Zhengzhou επανήλθε σε μεγάλο βαθμό σε κανονική λειτουργία τον Ιανουάριο, μετά από διακοπές λόγω της επιδημίας Covid. Η προσοχή στρέφεται στο πώς αντέχει η δημοτικότητα των iPhone, με τη συνολική ζήτηση για smartphones να παραπαίει παγκοσμίως. 

Η Hon Hai σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια σε ένα νέο εργοστάσιο στην Ινδία για να αυξήσει την παραγωγή εκεί, καθώς όλο και περισσότεροι κατασκευαστές απομακρύνονται από την Κίνα για να μειώσουν τις πιθανές επιπτώσεις από τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Foxconn: Συμφωνία με την Ινδονησία για ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Νέα συμφωνία της Foxconn με start-up ηλεκτρικών οχημάτων

Foxconn: Περιορισμένος ο αντίκτυπος από την έλλειψη microchips

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News