Business & Finance Σάββατο 20/02/2021, 21:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Foxconn: Περιορισμένος ο αντίκτυπος από την έλλειψη microchips

Foxconn: Περιορισμένος ο αντίκτυπος από την έλλειψη microchips

Καθησυχαστικός αναφορικά με την έλλειψη μικροεπεξεργαστών που έχει φέρει μεγάλες αναταράξεις στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και ημιαγωγών, εμφανίσθηκε σήμερα Σάββατο ο πρόεδρος της Foxconn, της μεγαλύτερης κατασκευάστριας ημιαγωγών, υποστηρίζοντας ο αντίκτυπος από την έλλειψη θα είναι περιορισμένος, τόσο για την εταιρεία του όσο και τους πελάτες της.

«Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους πελάτες που εξυπηρετούμε είναι μεγάλοι, όλοι διαθέτουν έναν σωστό προληπτικό σχεδιασμό», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Λιου Γιανγκ-γουέι, πρόεδρος του ομίλου.

«Επομένως, ο αντίκτυπος σε αυτούς τους μεγάλους πελάτες είναι περιορισμένος», συμπλήρωσε.

Όπως σημείωσε αναμένει ότι η πορεία της εταιρείας του στο α΄ εξάμηνο του 2021 θα είναι καλή, «ειδικά καθώς η πανδημία θα εξασθενεί και η ζήτηση θα συνεχίζεται.

Η πανδημία του κορωνοϊού και η παραμονή του κόσμου στα σπίτια, έχει αυξήσει κατακόρυφα τη ζήτηση για φορητούς υπολογιστές, κονσόλες παιχνιδιών και άλλα ηλεκτρονικά είδη. Η ραγδαία αυτή αύξηση ανάγκασε τους κατασκευαστές ημιαγωγών να στρέψουν την παραγωγή τους μακριά από τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος την ίδια ώρα παρουσίαζε βαθύτατη κάμψη.

Αποτέλεσμα, επί του παρόντος εταιρείες όπως οι Volkswagen, General Motors και Ford να έχουν μειώσει την παραγωγή τους εξαιτίας της έλλειψης.

Η Counterpoint Research αναφέρει ότι η έλλειψη αυτή έχει μεταδοθεί και στον κλάδο των smartphones, με τους κατασκευαστές επεξεργαστών για εφαρμογές, των προγραμμάτων πλοήγησης της οθόνης και των μικροεπεξεργαστών διαχείρισης της ισχύος, να βρίσκονται εν μέσω πιέσεων.

Ωστόσο, η ερευνητική εταιρεία προβλέπει ότι για την Apple ο αντίκτυπος θα είναι πολύ περιορισμένος Apple, λόγω του μεγάλου μεγέθους της και της τάσης των προμηθευτών της να της δίνουν δώσουν προτεραιότητα, (η Apple είναι η μεγαλύτερη πελάτρια της Foxconn).

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News