Business & Finance Παρασκευή 21/01/2022, 15:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Foxconn: Συμφωνία με την Ινδονησία για ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων 

Foxconn: Συμφωνία με την Ινδονησία για ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων 

Συνεργασία με την κυβέρνηση της Ινδονησίας και εταιρείες  σύνηψε η Foxconn, προκειμένου να παρέχει στήριξη για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. 

Η κατασκευάστρια ηλεκτρονικών, η οποία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής της Apple, κάνει ακόμη μεγαλύτερο άνοιγμα στην ηλεκτροκίνηση, καθώς ήδη έχει υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες με την αμερικανική startup, Fisker και τον ενεργειακό όμιλο της Ταϊλάνδης PTT. 

Στην ανακοίνωσή της η Foxconn, αναφέρει ότι υπέγραψε μορατόριουμ κατανόησης για ένα ευρύ πεδίο επενδύσεων (ανάμεσά τους και η κατασκευή μπαταριών), με το υπουργείο Επενδύσεων της Ινδονησίας, με την Indonesia Battery Corporation, την ενεργειακή ΡT Indika Energy και την κατασκευάστρια ηλεκτρικών σκούτερ από την Ταϊβάν, Gogoro.

Η συνεργασία που έχει στόχο να δομήσει ένα νέο ενεργειακό οικοσύστημα στην Ινδονησία, περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη υποδομών και συστημάτων για ηλεκτρικά οχήματα, όπως συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, σταθμούς αλλαγής μπαταριών και ανακύκλωσής τους. 

Επίσης μια ανοιχτή πλατφόρμα «ΜΙΗ», η οποία προσφέρει υπηρεσίες τόσο για λογισμικό όσο και για υλικά, θα είναι διαθέσιμη για επιχειρήσεις στην Ινδονησία, δίχως όμως στην ανακοίνωση να δίνονται λεπτομέρειες για το ύψος της επένδυσης ή το χρονοδιάγραμμά της. 

Βάσει του σχεδιασμού της Foxconn, στόχος αποτελεί έως το 2025/27 να παρέχει ηλεκτρονικά εξαρτήματα ή υπηρεσίες στο 10% των ηλεκτρικών οχημάτων, στηριζόμενη στο χαμηλότερο κόστος κατασκευής και σε άλλα κόστη στη συναρμολόγηση των αυτοκινήτων, έχοντας ως όπλο την τεχνογνωσία ως η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρονικών στον κόσμο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News