Κόσμος Τρίτη 10/05/2022, 20:44
ΚΟΣΜΟΣ

Τίτλοι τέλους για το iPod: Η συσκευή που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ακούμε μουσική

Τίτλοι τέλους για το iPod: Η συσκευή που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ακούμε μουσική

«Η Apple σήμερα παρουσίασε το iPod, ένα καινοτόμο MP3, το οποίο χωράει έως και 1.000 τραγούδια σε μία φορητή συσκευή 6,5 ιντσών που χωράει στην τσέπη σας». Με τα λόγια αυτά και βέβαια με παρουσίαση από τον ίδιο τον Στιβ Τζόμπς, ήρθε στην αγορά το iPod το 2001, ενώ το 2007 διοχετεύθηκε στον κόσμο το πρώτο iPod touch (αφής). Το τελευταίο– τουλάχιστον οπτικά – προσομοιάζει περισσότερο το iPhone, το οποίο επίσης παρουσιάστηκε το 2007.

Τίτλοι τέλους για το iPod: Η συσκευή που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ακούμε μουσική-1

* Το πρώτο iPod που κυκλοφόρησε το 2001 (φωτ. AP)

Έχοντας ολοκληρώσει μία ολόκληρη εικοσαετία στην αγορά, και τουλάχιστον τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία της τελευταίας εκδοχής του, η Apple αποφάσισε να αποσύρει το iPod.

«Με το iPod, η Apple έχει εφεύρει μία ολόκληρη καινούργια κατηγορία συσκευών ψηφιακής μουσικής, που σε αφήνει να βάλεις όλη την μουσική συλλογή στην τσέπη σου και να την ακούς όπου πηγαίνεις. Με το iPod, το να ακούς μουσική δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο», δήλωνε ο Στιβ Τζόμπς για το iPod, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Apple που είχε δημοσιευθεί το 2001.

Με το iPod touch, το οποίο ξεκινά στις ΗΠΑ από τα 199 δολάρια, μπορεί κανείς να στέλνει μηνύματα μέσω του iMessage, να πραγματοποιεί βιντεοκλήσεις μέσω του FaceTime και βέβαια να ακούει μουσική. Ωστόσο, δεν μπορεί να πάρει κλήσεις.

Τίτλοι τέλους για το iPod: Η συσκευή που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ακούμε μουσική-2

*Ο Στιβ Τζομπς παρουσιάζει την νέα εκδοχή του iPod το 2003. (φωτ. AP)

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του τμήματος μάρκετινγκ στην Apple, ο Greg Joswiak, «το πνεύμα του iPod συνεχίζει να ζει» μέσω άλλων προϊόντων της εταιρείας που έχουν τις ίδιες δυνατότητες για αναπαραγωγή μουσικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Apple, το iPod θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο στην διεθνή αγορά μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Γιατί δεν πλενόταν και άλλα 19 πράγματα που δεν ξέρατε για τον Στιβ Τζομπς

Η Apple λάνσαρε νέα υπηρεσία: Επισκευές iPhone κατ’ οίκον

Ε.Ε: Στο στόχαστρο ξανά η Apple για το Apple Pay

Apple: Από ποια εταιρεία «έκλεψε» το ποντίκι ο Στιβ Τζομπς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News