Κόσμος Τρίτη 23/11/2021, 21:11
ΚΟΣΜΟΣ

Apple: Μήνυση κατά εταιρείας που χακάρει iPhone για κυβερνητικές υπηρεσίες

Apple: Μήνυση κατά εταιρείας που χακάρει iPhone για κυβερνητικές υπηρεσίες

Η Apple προσέφυγε κατά της NSO Group, της τεχνολογικής εταιρείας με έδρα το Ισραήλ που πουλά λογισμικό σε κυβερνητικές υπηρεσίες και αστυνομικές αρχές, ώστε να χακάρουν iPhone και να επεξεργάζονται τα δεδομένα, όπως μηνύματα και άλλες επικοινωνίες.

Πριν από λίγους μήνες, η Διεθνής Αμνηστία ανακάλυψε πως ορισμένα από τα iPhone δημοσιογράφων και δικηγόρων για τα ανθρώπινα δικαιώματα είχαν κακόβουλο λογισμικό της NSO Group.

Η Apple θέλει να εξασφαλίσει μόνιμη απαγόρευση εναντίον της NSO Group, που θα της απαγορεύει τη χρήση του λογισμικού, των υπηρεσιών και συσκευών της Apple.

Η τεχνολογική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι διόρθωσε όσα ενίσχυσε το τείχος προστασίας των συσκευών της, ώστε να μην μπορεί πλέον η NSO Group να έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα iPhone.

Η Apple επεσήμανε πως οι επιθέσεις έιχαν στόχο έναν πολύ μικρό αριθμό πελατών και ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει όσους χρήστες εχουν το κακόβουλο λογισμικό.

Για να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις σε συσκευές Apple, «δημιουργούσαν λογαριασμό Apple ID για να στείλουν κακόβουλα στοιχεία στη συσκευή κάποιου χρήστε – επιτρέποντας στην NSO Gropή τους πελάτες της να μεταβιβάσουν και να εγκαταστήσουν το λογισμικό κατασκοπίας Pegasus χωρίς να το γνωρίζει το θύμα», σημείωσε η Apple επισημαίνοντας ότι δεν χάκαραν τους server της Apple.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Google, Apple, Meta Platforms, Twitter, TikTok, Telegram πρέπει να ανοίξουν γραφεία στη Ρωσία από 1/1/2022

SOVA: Νέο κακόβουλο λογισμικό για Android κλέβει τραπεζικούς κωδικούς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS