Start Ups Πέμπτη 25/02/2021, 14:09
START UPS

Νέα συμφωνία της Foxconn με start-up ηλεκτρικών οχημάτων

Νέα συμφωνία της Foxconn με start-up ηλεκτρικών οχημάτων

Η κατασκευάστρια ημιαγωγών Foxconn, έχει στραφεί για τα καλά στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αφού το τελευταίο διάστημα έχει ανακοινώσει μια σειρά συμφωνιών που αφορούν την ηλεκτροκίνηση. 

Σήμερα η εταιρεία από την Ταϊβάν ανακοίνωσε μια νέα συμφωνία, αυτή τη φορά με την start-up, Fisker, βάσει της οποία θα συναρμολογεί ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα την Καλιφόρνια. 

Όπως αναφέρεται στην από κοινού ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν ένα Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU), βάσει του οποίου η Foxconn θα κατασκευάζει αυτοκίνητα κάτω από το brand της Fisker, με μια εκτιμώμενη παραγωγή περί των 250.000 οχημάτων ετησίως. 

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι το μοντέλο των δύο εταιρειών θα βγει στην παραγωγή κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου του 2023, με στόχο να λανσαρισθεί στις αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, της Κίνας και της Ινδίας. Το μοντέλο αυτό θα είναι το δεύτερο για την αμερικανική ηλεκτροκίνητη αυτοκινητοβιομηχανία, μετά το Ocean SUV, το οποίο αναμένεται στους δρόμους στο δ΄ τρίμηνο του 2022. 

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι δύο εταιρείες προσδοκούν οι μεταξύ τους συνομιλίες και η τελική επίσημη οριστικοποίηση της συμφωνίας, να έχουν ολοκληρωθεί στη διάρκεια του β΄ τριμήνου της τρέχουσας χρονιάς.

Η Foxconn η μεγαλύτερη προμηθεύτρια της Apple κινείται πλέον με ταχείς ρυθμούς προς την ηλεκτροκίνηση, καθώς τους τελευταίους μήνες έχει πραγματοποιήσει μεγάλο άνοιγμα στην εν λόγω αγορά. Μέσα στον Ιανουάριο ανακοίνωσε δύο συμφωνίες, μία με την κινεζική start-up, Byton και λίγες ημέρες αργότερα με την επίσης κινεζική Geely, την ιδιοκτήτρια της Volvo. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Caixin

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News