Start Ups Κυριακή 21/11/2021, 16:58
START UPS

Astra: Γιατί απέσπασε συγχαρητήρια από τον E. Musk

Η Astra μπαίνει στο κλειστό κλαμπ με τις SpaceX, Rocket Lab και Virgin Orbit

Astra: Γιατί απέσπασε συγχαρητήρια από τον E. Musk

Τα συγχαρητήρια του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Έλον Μασκ, απέσπασε η startup Astra, με έδρα την πολιτεία της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ. Ο λόγος για το γεγονός ότι κατάφερε να θέση επιτυχώς σε τροχιά στο διάστημα για πρώτη φορά τον πύραυλό της, LV0007 από το Pacific Spaceport Complex στο νησί Κόντιακ της Αλάσκας, χθες Σάββατο.

Μετά από μια ομαλή απογείωση, ο πύραυλος μήκους 43 ποδιών, ο οποίος μετέφερε δοκιμαστικό ωφέλιμο φορτίο για τις Διαστημικές Δυνάμεις των ΗΠΑ, πέτυχε την τροχιά στόχο του μετά από περίπου εννέα λεπτά, σε ύψος 500 χιλιομέτρων.

Το επίτευγμα αυτό έγινε δεκτό με επαίνους από τον Μασκ και άλλες προσωπικότητες της διαστημικής βιομηχανίας. «Συγχαρητήρια! Η διαστημική τροχιά δεν είναι εύκολη», έγραψε ο Μασκ σε ανάρτησή του στον λογαριασμό της Orbit στο Twitter.

Η Astra έτσι μπαίνει στο κλειστό κλαμπ με τις SpaceX, Rocket Lab και Virgin Orbit, στις εταιρείες δηλαδή που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το διάστημα με ιδιωτικές πρωτοβουλίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Astra, Κρις Κεμπ, στην εκπομπή της εταιρείας στο διαδίκτυο έκανε λόγο για ένα πολύ δύσκολο επίτευγμα. «Η ομάδα δούλεψε τόσο σκληρά τόσα χρόνια, βλέποντας την μία αποτυχία μετά την άλλη να οδηγεί τελικά σε επιτυχία· όλοι έχουμε απλά απίστευτο πάθος», ανέφερε.

Η επιτυχημένη εκτόξευση έρχεται μετά από μια σειρά αποτυχημένων προσπαθειών. Στην τελευταία της προσπάθεια τον περασμένο Αύγουστο, ένας από τους πέντε κύριους κινητήρες του πυραύλου έσβησε αμέσως μετά την απογείωση.

Η Astra ελπίζει να εκτοξεύσει τελικά όσο περισσότερους από τους μικρούς πυραύλους της μπορεί, προσπαθώντας να απογειώνει έναν κάθε μέρα μέχρι το 2025, σύμφωνα με το CNBC.

Στο μεταξύ, πρόσφατα ο Μασκ δήλωσε ότι η SpaceX θα θέσει το διαστημόπλοιο Starship σε τροχιά για πρώτη φορά στις αρχές του 2022, ωστόσο προειδοποίησε ότι η αρχική προσπάθεια μπορεί να αποτύχει.

Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει δοκιμαστικές πτήσεις τον Δεκέμβριο, πριν από την κανονική πτήση τον Ιανουάριο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider, CNBC

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα η πρώτη επιβατική πτήση στο διάστημα – Ο Μπράνσον «νίκησε» τον Μπέζος

Virgin Galactic: Από 450.000 δολ. τα εισιτήρια για μία διαστημική πτήση

Τζεφ Μπέζος: Ο πρώτος επιβάτης της Blue Origin στο διάστημα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News