Business & Finance Κυριακή 8/08/2021, 07:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Virgin Galactic: Από 450.000 δολ. τα εισιτήρια για μία διαστημική πτήση

Virgin Galactic: Από 450.000 δολ. τα εισιτήρια για μία διαστημική πτήση

Τις πωλήσεις εισιτηρίων για τις διαστημικές πτήσεις της, με τιμή εκκίνησης 450.000 δολ. ανά θέση, ξεκίνησε ξανά η Virgin Galactic, σχεδόν ένα μήνα αφότου η εταιρεία, με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Ρίτσαρντ Μπράνσον, πραγματοποίησε επιτυχώς την πρώτη της πτήση στην άκρη του διαστήματος.

Η Virgin Galactic ευελπιστεί να ξεκινήσει εμπορικές πτήσεις το επόμενο έτος μετά την ολοκλήρωση αρκετών δοκιμαστικών αποστολών.

Όπως ανέφερε ο CEO Michael Colglazier η επιτυχής δοκιμαστική αποστολή του περασμένου μήνα έχει ανανεώσει το ενδιαφέρον για τις διαστημικές πτήσεις. «Αξιοποιώντας το αυξημένο ενδιαφέρον μετά την πτήση Unity 22, είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την επανέναρξη των πωλήσεων από σήμερα» ανέφερε, προσθέτοντας: «Καθώς προσπαθούμε να προσφέρουμε το θαύμα του διαστήματος σε ένα ευρύ παγκόσμιο κοινό, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανοίξουμε την πύλη σε μια εντελώς νέα βιομηχανία και καταναλωτική εμπειρία».

Στην «αρένα» της διαστημικής τουριστικής αγοράς που μόλις άνοιξε, η Virgin Galactic έχει να ανταγωνιστεί την Blue Origin, του Τζεφ Μπέζος και την Space X, που ανήκει στον Έλον Μάσκ.

Για τις πτήσεις της Virgin Galactic οι υποψήφιοι τουρίστες του διαστήματος θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε μεμονωμένες θέσεις ή πακέτα για φίλους και οικογένειες, ενώ θα μπορούν να κάνουν και κράτηση ολόκληρου του διαστημικού σκάφους.

Η επόμενη διαστημική πτήση της εταιρείας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News