Business & Finance Κυριακή 11/07/2021, 10:25
BUSINESS & FINANCE

Σήμερα η πρώτη επιβατική πτήση στο διάστημα – Ο Μπράνσον «νίκησε» τον Μπέζος

Ένα σπουδαίο ορόσημο για την ανθρωπότητα

Σήμερα η πρώτη επιβατική πτήση στο διάστημα – Ο Μπράνσον «νίκησε» τον Μπέζος

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πρώτη επιβατική πτήση αεροσκάφους στο διάστημα, με τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Ρίτσαρντ Μπράνσον να προλαβαίνει στο νήμα τον Τζεφ Μπέζος, προχωρώντας πρώτος στην επίτευξη ενός σπουδαίου ορόσημου για την ανθρωπότητα.

Η πτήση, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 7.00 τοπική ώρα, θα ξεκινήσει από την έρημο του Νέου Μεξικού, και θα φθάσει σε ύψος άνω των 50 μιλίων (80,4 χιλιόμετρα) από την επιφάνεια της θάλασσας, δηλαδή εκτός της ατμόσφαιρας της Γης.

Ο Μπράνσον θα είναι ένας από τους έξι υπαλλήλους της Virgin Galactic, οι οποίοι θα επιβιβαστούν στο «VSS Unity», κάνοντς το πρώτο ιστορικό βήμα προς τον διαστημικό τουρισμό.

Άλλωστε, η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου αναμένεται να ξεκινήσει τις εμπορικές πτήσεις προς το διάστημα από το 2022. Η ζήτηση είναι ήδη υψηλή, καθώς εκατοντάδες άτομα έχουν κάνει προκράτηση, με το εισιτήριο να ανέρχεται στην τιμή των 250.000 δολαρίων.

Η ελβετική τράπεζα UBS έχει εκτιμήσει ότι ο δυνητικός τζίρος του διαστημικού τουρισμού μπορεί να φθάσει έως και τα 3 δισ. δολάρια ετησίως, με ορίζοντα το 2030. 

Φυσικά, η ασφάλεια του ταξιδιού αποτελεί παράγοντα – κλειδί  για την εδραίωση του πολλά υποσχόμενου κλάδου, δεδομένων των πολλαπλών κινδύνων σε μια διαστημική πτήση.

Το σημερινό «ταξίδι» αποτελούσε εδώ και χρόνια ένα προσωπικό στοίχημα για τον Μπράνσον, ο οποίος έχει δαπανήσει χρήματα και χρόνο για να καταστήσει το όνειρό του πραγματικότητα.

Ταυτόχρονα, συνιστά μια άτυπη «νίκη» έναντι του Τζεφ Μπέζος, ο οποίος σε λίγες ημέρες ετοιμάζεται να κάνει το δικό του ταξίδι προς το διάστημα, με το σκάφος «New Shepard» της Blue Origin. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News