Start Ups Σάββατο 20/11/2021, 18:37
START UPS

Ola Electric: Δοκιμές με τα ηλεκτρικά της scooter σε 1.000 πόλεις

Η εταιρεία διοικείται αποκλειστικά από γυναίκες

Ola Electric: Δοκιμές με τα ηλεκτρικά της scooter σε 1.000 πόλεις

Η ινδική startup που κατασκευάζει ηλεκτρικά δίτροχα, Ola Electric, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ότι θα πραγματοποιήσει δοκιμές με τα ηλεκτρικά δίκυκλα της σε σε περισσότερες από 1.000 πόλεις και κωμοπόλεις στην Ινδία, από 9 επί του παρόντος. Όπως αναφέρει η εταιρεία, αυτή είναι η μεγαλύτερη πρωτοβουλία στη χώρα για τέτοιου είδους ηλεκτρικά οχήματα.

Αρχικά, οι δοκιμές θα είναι διαθέσιμες μόνο για όσους έχουν αγοράσει ή έχουν κάνει κράτηση για τα scooter S1 και S1 Pro της εταιρείας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η εταιρεία, η οποία έχει τη στήριξη των SoftBank και Tiger Global Management, στοχεύει να διαθέσει τα e-scooter σε όλους τους πελάτες της έως τις 15 Δεκεμβρίου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν δοκιμαστικές βόλτες.

Το σχέδιο για να αυξηθούν οι δοκιμαστικές βόλτες έρχεται σε μια περίοδο που οι υψηλές τιμές των καυσίμων στη χώρα ωθούν τους πελάτες να εξετάσουν το ενδεχόμενο μετάβασης από τη βενζινοκίνητα στα ηλεκτρικά οχήματα. Με τρέχουσες τιμές, ένα δίτροχο με βενζίνη χρειάζεται περισσότερες από 100 ρουπίες (1,35 δολάριο) για μια διαδρομή 100 χιλιομέτρων, ενώ ένα e-scooter μπορεί να καλύψει την ίδια απόσταση με λιγότερο από το ένα έκτο αυτού του κόστους.

Πριν από λίγους μήνες όταν διέθεσε για παραγγελίες τα πρώτα scooter, έγιναν 100.000 κρατήσεις μέσα σε 24 ώρες. Ωστόσο, οι παραδόσεις έχουν καθυστερήσει από τον στόχο του Οκτωβρίου και τώρα οι υποψήφιοι αγοραστές εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εταιρεία κατασκευάζει τα σκούτερ της στο Ola Futurefactory, το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων με δύο τροχούς στον κόσμο, περίπου δύο ώρες οδικώς από το Μπανγκαλόρ και διοικείται αποκλειστικά από γυναίκες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Owkin: «Μονόκερος» με επένδυση ύψους 180 εκατ. δολαρίων από τη Sanofi 

Paytm: Απογοήτευσε στο χρηματιστηριακό της ντεμπούτο 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News